Najnovije vijestiOstale vijesti

NOVE AKCIJE JABLANICKIH RIBOCUVARA

Nakon nekoliko zadnjih uspješnih akcija jablanicki ribocuvari su nastavili žestokim tempom.

Tako su u dnevnom obilasku Jablanickog jezera dana 26.10.2008.godine pronašli još 5 mreža, što je sa ranije pronadjenim mrežama u zadnji mjesec dana ukupno 16.

Pošto je na snazi zabrana ribolova na Grabovickom jezeru i pojedinim rijekama tako ovih dana ribocuvari ne miruju. Ili su u obilascima Jablanickog jezera ili zabranjenog dijela ribolovnih voda.

U jednom takvom obilasku 27.10.2008.godine uhvacen je jedan ribolovac koji je vršio ribolov na dijelu ribolovnih voda na kojima je na snazi privremena zabrana ribolova.Protiv njega ce nadležnoj inspekciji biti podnesena prijava. Ranije sam pisao kako je u jednom od obilazaka lice Gostevcic Asim uhvaceno da vrši izlov ribe ostima i da je protiv njega podnesena prijava koja je ovih dana na sudu u Konjicu dobila konacan epilog. Iako se cijelo vrijeme branio da ostima nije ubijao ribu, nego žabe, ipak je kažnjen sa 250 KM. Pošto je u medjuvremenu proslijedjena još jedna prijava protiv istog lica nadamo se da kazna nece biti tako blaga, nego mnogo ve

Pročitajte i:   Donji Vakuf: Održan Kup 'Open Ajvatovica 2024'

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.