Najnovije vijestiOstale vijesti

Riba merlin povrijedila ribolovca

Za vrijeme ribolovnog izleta za vikend 4. Jula u Panami, 18-godišnji Stephen Shultz je povrijedjen kad ga je 300 kila težak Marlin udario u glavu i prsa.

Porodica Shultz – Bob, njegov sin Stephen, i 20-godišnja kćerka Alison – bili su na ribolovnom izletu na obali Paname.

Bob je poveo djecu u Panamu da bi proveli nešto lijepog vremena zajedno daleko od zahtjeva svakodnevnog života i telefona, prije nego što njegov sin ode na koledž.

Stephen je upecao crnog marlina kad je brod bio oko 30 milja udaljen od obale. Otprilike 300 kila teška riba iskočila je iz vode i udarila u krmu broda, završivši tačno na mladom ribaru.
Prijatelji su na brzinu oslobodili ribu i svu svoju pažnju usmjerili na Stephena, koji je ležao na palubi i obilno krvario iz nosa i usta.  Brod je požurio prema obali, jer ih je čekalo dvosatno putovanje, a zatim su čekali da avion odveze Stephena u Nacionalnu bolnicu u Panamu.  Rendgen je otkrio slomljene zidove sinusa i nekoliko unutrašnjih razderotina.
Od tog incidenta, Stephen je često posjećivao doktora. Dobre su šanse da nece biti potrebne hirurške korekcije oštecenja sinusa,  jer su kosti tako male.
Nakon te avanture, Bob priča:
“Bilo je strašno. Za samo jedan inč razlike i moj sin možda ne bi preživio. I od sada ću stalno nositi cijeli komplet prve pomoći sa sobom!”
Na kraju se ispostavilo da je brod imao samo osnovnu prvu pomoć. Mnogo opasnije ozljede mogle su biti smrtnog ishoda na toj udaljenosti od obale.
Šanse da se uhvati ovakav incident na video su vrlo male. Kako Bob kaže – « Je li iko ikad snimio video kako nekog udara grom?»
Očekuje se da će se Stephen u potpunosti oporaviti, i on namjerava u jesen na Univerzitet Colorado. Niti Bob a ni Stephen se ne kaju zbog njihovog iskustva, iako Bob kaže da će njegov sin od sad morati biti mnogo oprezniji…
A kako je to izgledalo pogledajte na ovom snimku.

Pročitajte i:   Poziv na Kup SRS BiH u lovu ribe udicom sa hranilicom

httpv://www.youtube.com/watch?v=s8pVQumtklw&feature=player_embedded

I dok sam tražio ovaj snimak da ga postavim u vijesti, naletih na još jedan gdje ista riba nanosi povrede ribarovoj djevojci koja je snimala video kamerom. Ovo nisam prevodio, mislim da nema potrebe, iz videa će vam biti jasno, jer je nacrtano, koje je povrede imala djevojka.

httpv://www.youtube.com/watch?v=X6PnNQMPP6A&feature=player_embedded

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.