Zajednička akcija Jablaničkih i Konjičkih ribočuvara

U noći 05/06.11.2008.godine ribočuvari USR “Glavatica” Jablanica i “Konjic” Konjic izveli su zajedničku akciju na Jablaničkom jezeru u cilju sprječavanja protuzakonitog ribolova.
Pošto su imali informaciju na kojem lokalitetu se nalazi veči broj mreža rasporedili su se i čekali da vlasnik dodje po njih.  Ali, čekanje nije urodilo plodom jer se niko nije pojavio do jutra pa su bili primorani izvršiti pretragu terena.
Ujutro su sa svitanjem krenuli čamcem i na navedenom lokalitetu u mjestu Ostrožac pronašli 7 mreža.  Iako se vlasnik nije pojavio ipak trud nije bio uzaludan jer je u blizini pronalaska mreža uočeno nekoliko lica koja se bave ovom vrstom krivolova tako da će navedeni lokalitet biti narednih dana pod prismotrom čuvara oba udruženja.

Kad su završili sa akcijom i kad su trebali krenuti kući Nono i Šeha su doživjeli još jednu u nizu neprijatnosti.  Naime, kad su došli do vozila primjetili su da su dvije gume isječene nožem. Uz pomoć kolega iz Konjica gume su zakrpili i krenuli kući. Poučeni lošim iskustvom, mreže više ne čuvamo u prostoriji nego se iste, nakon pregleda od strane komisije uništavaju spaljivanjem, što je i sad učinjeno. Kad sam od None čuo za ovaj slučaj samo sam pomislio “Budala i paprati nikad neće nestati”. Pa zar im nije više jasno da mi nećemo popustiti. Ne znam kako im više ne dodje iz g….e u g…u da je to što rade protuzakonito. Samo nas još tješi ona narodna “PAMETNIJI POPUŠTA” smileywink

Pročitajte i:   EUSR Livno: Na jezeru Mandek uhvaćen krivolovac

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.