Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Podržana organizacija Evropskog Prvenstva

U protekla dva i pol dana, tročlana komisija Organizacionog odbora posjetila je 5 općina i Sportsko ribolovnih društava u tim općinama, potencijalnih domaćina za organizaciju 16. Evropskog prvenstva u mušičarenju i to: Ribnik, Ključ, Šipovo, Bihać, Jajce, te sa načelnicima općina, njihovim stručnim saradnicima za sport, turizam, predstavnicima SRD iz tih mjesta razgovaralo se o pripremi i organizaciji 16. Evropskog prvenstva u mušičarenju (Fly Fishingu) koje će se održati u BiH 2010 godine.
Tom prilikom sačinjeni su Protokol kojim je obuhvaćeno sljedeće:
IZVOD IZ PROTOKOLA O OBAVLJENIM RAZGOVORIMA U OPĆINAMA:
RIBNIK, KLJUČ, ŠIPOVO, BIHAĆ i JAJCE

Tročlana komisija Organizacionog odbora 16. Evropskog prvenstva u sastavu: Hodžić Bajro, Kučinski Marcel i Lujić Milorad, dana 18., 19., i 20. novembra 2008. godine posjetila je načelnike općina: Ribnik, Ključ, Šipovo, Bihać, i Jajce, te sa predstavnicima SRD iz tih općina čije su rijeke i staze potecijalni domaćini 16. Evropskog prvenstva u mušičarenju 2010. godine obavila razgovore i upoznala ih sa organizacijom prvenstva čiji je domaćin SRS BiH, a tehnički organizator Sportsko ribolovni savez Republike Srpske.
Razgovarano je o medjusobnim obavezama, zadacima koji slijede:
Donosenje konačne Odluke o izboru staza na sjednici Organizacionog odbora prvenstva i Upravnom odboru SRS BiH, Pred takmičenjima koja nam slijede u narednoj godini kao sto su organizacija Premijer lige u Fly Fishingu, te organizacija KUP-a podunavsko-jadranskih zemalja 10.,11., i 12. jula 2009. godine, u Fly Fishingu, da bi se aktivnosti finalizirale kroz samu organizaciju 16. Evropskog prvenstva u mušičarenju (Fly Fishingu) 2010 godine.
U svakoj općini zajedno sa Načelnikom općine, njegovim suradnicima, predsjednicima SRD iz tih općina, sačinjen je Protokol kojim je definisano slijedeće:

Pročitajte i:   U Kiseljaku oboren rekord svjetskih ribolovnih prvenstava; Medalja i za BiH

 1. Protokolom svaka općina se izjasnila da prihvata domačinstvo 16. evropskog prvenstva na rijekama i jezerima na njenom području, te da u potpunosti prihvata sve aktivnosti vezane za organnizaciju prvenstva;
2. Sportsko ribolovna drustva iz navedenih općina, takodjer svim svojim organizaciono-tehnickim kapacitetima prihvataju organizaciju prvenstva i zadatke koje će dobiti od Organizacinog odbora prvenstva;
3. U Organizacioni odbor prvenstva, svaka općina domačin će delegirati Načelnika općine i Predsjednika SRD;
4. Na području svake općine formirat će se lokalni Organizacioni odbor prvenstva koji će imati svoj Program priprema i organizacije prvenstva.
U neoficijelnim razgovorima razmatrani su i analizirani dosadasnji odnosi SRD i lokalne zajednice i ukazani pravci daljeg unapredjenje suradnje. Na temelju ovih razgovora, te razgovora sa predstavnicima općine Banja Luka i SRD Banja Luka, Organizacioni odbor 16. evropskog prvenstva i UO SRS BiH, će donijeti konačnu odluku o izboru 5 staza na kojima će se odrzati 16. Evropsko prvenstvo u mušičarenju 2010. godine BiH.
TEKST I SNIMCI: Marcel Kučinski

Pročitajte i:   Bajram šerif mubarek olsun

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.