Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Prijedlozi Sportskom Savezu BiH

SLIKA: Miodrag Todorović – Radenko Stankić – Goran Tanasić (7. u svijetu Južna Afrika.)
Kancelarija SRS BiH kandidirala je Salkić Esada osvajača srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva invalida u Njemačkoj i njegovog asistenta Vrgovčević Fuada za posebno priznanje kojeg dodjeljuje Sportski savez BiH u okviru manifestacije Izbor sportiste 2008., obzirom da u Pravilima Sportskog saveza nije predviđen izbor sportiste u invalidnom sportu.
Pored toga i reprezentacija invalida BiH u disciplini lov ribe udicom na plovak koja je na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj osvojila izvanredno 5. mjesto, predložena je za posebno priznanje u ekipnom sportu.
Za izbor sportiste 2008.godine u ekipnoj konkurenciji predložena je reprezentacija BiH u lovu sarana i amura, koja je na svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2008.godine u konkurenciji 15 zemalja osvojila izvanredno 6.mjesto što je ujedno i najveci uspjeh u ekipnom sportu našeg Saveza.


Za izbor sportiste godine predložen je Miodrag Todorović, Radenko Stankić i Goran Tanasić koji su u pojedinačnoj konkurenciji (pecanje u dublu) na Svjetskom prvenstvu u lovu šarana i amura osvojili izvanredno i dosada najbolje 7.mjesto, što je ujedno i najbolji rezultat u pojedinačnoj konkurenciji kada su u pitanju reprezentativni nastupi.
Izbor i proglašenje sportiste godine za 2008.godinu održat će se 18.12.2008. godine u Sarajevu. Očekujemo da će Ocjenjivački žiri adekvatno ocjeniti postignute rezultate.
SRS BiH

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo USR Sarajevo 1906, Memorijal “Ermin Hadžić”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.