Odrzana sjednica upravnog odbora SRS Srednjebosanskog kantona

U Donjem Vakufu, dana 23.02.2009.godine održana je sjednica Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza Srednjobosanskog kantona u funkciji pripreme Skupštine koja ce se održati dana 14.03.2009 godine u Vitezu sa pocetkom u 11 sati u hotelu Vitez.
Na Skupstini SRS SBK razmatrat ce se slijedece:
SKUPŠTINA SPORTSKO RIBOLOVNOG SAVEZA SREDNJOBOSANSKOG KANTONA
Skupština Sportsko ribolovnog saveza Srednjobosanskog kantona održat ce se dana 14.03.2009. godine u hotelu Vitez u Vitezu sa pocetkom u 11 sati.

 Na dnevnom redu Skupštine su slijedeci materijali
1. Usvajanje Zapisnika sa prethodne Skupstine SRS SBK;
2. Izvještaj o radu SRS Srednjobosanskog kantona za 2008.godinu;
3. Izvještaj o

financijskom poslovanju SRS SBK u 2008 godini;
4. Usvajanje Sporazuma o osnivanju Saveza ribolovnih udruženja Srednjobosanskog kantona u cilju preregistracije postojeceg saveza u skladu sa Zakonom o sportu ;
5. Usvajanje Statuta saveza sportsko ribolovnih društava Srednjobosanskog kantona u cilju preregistracije saveza kod nadležnog kantonalnog Ministarstva;
6. Donošenje Plana i Programa rada Saveza sportsko ribolovnih društava Srednjobosanskog kantona za 2009 godinu i to:
a) Plana takmicenja / Natjecanja;
b) Plana poribljavanja-zajednicke aktivnosti;
c) Plana zaštite i unapredjenja ribolova-zajedicke aktivnosti na zastiti;
7. Donosenje Odluke o ovlastenim predstavnicima saveza, potpisnicaima akata ;
8. Donosenje Odluke o izradi pecata i zastave u skladu sa preregistracijom:
9. Potpisivanje Spoorazuma o zajednickim rezimima ribolova na podrucju kojima upravljaju clanice ovog saveza na period od 4 godine;
10.Informacija o završetku ribolovne osnove za clanice saveza;
11. Razno
a) Dodjela priznanja zaslužnim pojedincima

Pročitajte i:   Aktivista Safet Kubat: Borba protiv mini hidroelektrana nikada nije bila glasnija

Znacajno je napomenuti da je na sjednici vodjena konstruktivna rasprava u cilju unapredjena rada ovog saveza koji je nasao svoje mjesto u povezivanju Sportsko ribolovnih drustava SBK. Sa zaljenjem je primljena Informacija da SRD “Zlatovcica” Jajce ne zeli biti clan ovog saveza. Ocito predstavnici tog udruzenja ne vide zajednicke interese na nivou kantona, nego samo osobne interese kada je u pitanju razvoj i povezivanje u ribolovnom sportu. Zakljucak je ipak : “Koga nema bez njega se moze”, a na kraju ce se ispostaviti tko je za zajednistvo u sportsko ribolovnom sportu, a tko za licne i lokalne interese.
Predstavnici svih nazocnih udruzenja su izrazili podrsku za rad ovog saveza koji je do sada opravdao svoje postojanje u cilju promocije ribolovnog sporta i zajednistva na SBK .
Donesena je odluka da se Kantonalno takmicenje u Fly Fishingu odrzi u Busovaci, a Kantonalno takmicenje u lovu ribe udicom na plovak u Bugojnu. Termini ce biti definisani u Programu rada za 2009. godinu za sto je zaduzena takmicarska komisija ovog saveza.
Zakljuceno je da se od SRS Federacije BiH-Takmicarske komisije, zatrazi da se Federalno takmicenje u Fly fishingu odrzi u zadnjoj sedmici juna 2009. godine u Donjem Vakufu.
SEKRETAR- TAJNIK SRS SBK Milorad Curcic

Pročitajte i:   HE Ulog: Neretva na izdisaju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.