EkologijaNajnovije vijesti

Poslije kvara na internoj toplani firme “Kosmos” – Prosuli mazut u Vrbas

Zbog prosipanja mazuta u Vrbas, Vodna inspekcija, Odjeljenja za inspekcijske poslove Administrativne službe grada, uručila je prekršajni nalog firmi “Kosmos”.
“Prije sedam dana utvrđeno je ispuštanje mazuta u Vrbas, ali nismo znali odakle dolazi tako da smo angažovali Ronilački klub “Buk”, čiji su ronioci uvlačeći se u cijevi utvrdili da mazut dolazi iz pravca “Kosmosa”, rekao je Novak Petraš, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Administrativne službe grada.
Saša Borjanović, ronilac RK “Buk”, koji je ulazio u slivnik koji ide u Vrbas, a nalazi se u blizini Zelenog mosta u Obilićevu, kaže da je prije sedam dana primijećeno curenje mazuta i da su iz Odjeljenja komunalne policije to očistili. Pošto je curenje nastavljeno ronioci su morali provjeriti odakle mazut dolazi.
“Od slivnika koji ide u Vrbas išao sam oko 50 metara prema glavnoj ulici i zbog sužavanja cijevi nisam mogao dalje. Tu se nalazio šaht na kojem su vidljivi tragovi mazuta i prateći trag ispostavilo se da je došlo do kvara u internoj toplani “Kosmosa” i da su radnici prosuli mazut koji je bio pomiješan sa vodom”, kazao je Borjanović.
Prije sedam dana primijećeno curenje mazuta
U Odjeljenju za inspekcijske poslove kažu da je rukovodstvu “Kosmosa” uručen prekršajni nalog od 2.200 KM, a da će im biti uručen i račun za čišćenje Vrbasa.
“U toku je čišćenje koje radi firma “Eko-trejd” iz Gradiške koja je jedna od dvije ovlaštene u RS za obavljenje ovih poslova, a poslije čišćenja “Kosmosu” će biti uručena faktura za plaćanje njihovih usluga”, kazao je Slaviša Sandić, zamjenik načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Pročitajte i:   Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH

One thought on “Poslije kvara na internoj toplani firme “Kosmos” – Prosuli mazut u Vrbas

  • Dabogda im kurije oko progledalo…. 🙁

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.