Bosanski Brod – Dragana Savić, član SRD “Sava” iz Bosanskog Broda proglašena sportistom godine

subota, 21 mart 2009
Danas je u kabinetu načelnika Opštine Bosanski Brod Milovana Čereka održan prijem povodom proglašenja sportiste za 2008. godinu.
Sastanku su pristustvovali Načelnik Opštine Milovan Čerek, članovi Komisije za pitanja mladih, sporta i kulture, predstavnici opštinske administrativne službe, te najbolji i najperspektivniji sportisti Opštine Brod i sportski radnici.
Sala je bila premala da primi sve prisutne, a pažnja je bila usmjerena prema svim sportistima i sportskim radnicima.
Načelnik Opštine Milovan Čerek prezadovoljan je ostvarenim rezultatima mladih sportista:
Za sportistu godine 2008. Opštine Bosanski Brod proglašena je Dragana Savić, član SRD „Sava“ iz Bosanskog Brod. Dragana je rođena 1991. godine. U 2008. Godini ostvarila je niz zapaženih rezultata; učestvovala je na Svjetskom ribolovnom prvenstvu u Belgiji kao član reprezentacije BiH, osvojila je Kup Republike Srpske, pobjednik je Premijer lige BiH, šampion je Repbulike Srpske, a u slobodno vrijeme pomaže u školi ribolova najmlađim članovima.
Drugoplasirani sportista godine je Božanović Zoran, koji je prethodne godine učestvovao na Svjetskom karate prvenstvu za mlađe juniore u Sloveniji i osvojio 3. Mjesto. Na Evropskom karate prvenstvu u Banja Luci zauzima takođe treće mjesto, dok je na prvenstvu Republike Srpske osvojio bronzanu medalju u pojedinačnim borbama, te zlatnu i bronzanu medalju u Kupu Republike Srpske.
Trećeplasirani sportista godine je Slaviša Ćerić, član Kuglaškog kluba „Kozara“ iz Gradiške. Slaviša je član juniorskih reprezentacija BiH i Republike Srpske, a u 2008. Godini osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu, srebrnu medalju na prvenstvu BiH za juniore, te zlatnu u ekipnoj konkurenciji BiH za juniore.
Najbolji sportski kolektiv Opštine Brod za 2008. Godinu je ŽRK „Brod“ iz Broda.
Najperspektivniji mladi sportista našeg grada je mlađahna Dragana Ristić, član Karate kluba „Polet“ iz Bosanskog Broda. Dragana je rođena 1997. Godine i učenica je sedmog razreda Osnovne škole.
Nosioc je smeđeg pojasa, a u 2008. Godini je osvojila 30 medalja, od kojih najveći značaj pripisujemo srebrnoj medalji na Svjetskom karate prvenstvu u Sloveniji.
Da je Brod sportski grad, dokazuje i namjera Načelnika da osnuje Opštinski sportski savez koji će voditi stručni ljudi, a sve u cilju ostvarivanja što značajnih rezultata, kako u pojedinačnim sportovima, tako i u kolektivnim.

Pročitajte i:   NE ČUVAMO BLAGO KOJE IMAMO: U Bosni i Hercegovini ne postoji razvijena sudska praksa kada su u pitanju predmeti onečišenja okoliša

Pogledajte i video sa proglašenja

httpv://www.youtube.com/watch?v=p_Bnz2KXNqQ&feature=player_embedded

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.