Punktovi za prodaju dnevnih dozvola

Na zadnjem sastanku upravnog odbora USR “Glavatica” Jablanica donesena je odluka da se prodaja dnevnih ribolovnih dozvola za ribolovnu sezonu 2009.godine, počevši od 01.05.2009.godine vrši na punktovima.

Cijena dnevnih dozvola na vodama ovog udruženja je 10 KM, a svaki ribolovac koji se zatekne bez dozvole na vodi platit će kaznenu dozvolu koja košta duplo skuplje.

Ukoliko odbije i tu mogućnost naravno protiv njega će biti podnesena prijava.

Ovom odlukom prekinuta je dosadašnja praksa da ribočuvari naplaćuju dnevne dozvole na licu mjesta ukoliko zateknu ribolovca, a često se događalo da pojedine ribolovce ribočuvari i ne stignu kontrolisati pa su takvi prolazili “ispod kapi”. Kako bi se ova odluka provodila dogovoreno je da će kontrolu rada ribočuvarske službe vršiti članovi upravnog odbora, a volonterska ribočuvarska služba će pružiti pomoć ribočuvarima prilikom kontrola.

Za sada su dogovorena tri punkta za prodaju dnevnih ribolovnih dozvola i to:

1. Kamp plaža u Ostrošcu vl. Mutap Refika koja se nalazi sa desne strane lokalnog puta Ostrožac-Buturović Polje, 50 m od magistralnog puta M-17, ispod benzinske pumpe “DEMIROVIĆ” (u vrhu zaljeva);

Pročitajte i:   Više od 300 osoba će 21. aprila čistiti jezero Modrac, žele mu vratiti stari sjaj

2. Trgovinska radnja “DINO” vl. Bešić Emrudina “DINE” koja se nalazi u Paprasku, sa lijeve strane magistralnog puta M-17 gledano iz pravca Konjic-Jablanica;

3. Benzinska pumpa “DELTA OIL” koja se nalazi u Donjoj Jablanici, 100 m ispod restorana “Jablanica” sa lijeve strane magistralnog puta gledano iz pravca Jablanica-Mostar.

Pored ova tri punkta dnevne dozvole se mogu kupiti i u kancelariji Udruženja (ul. Darivalaca krvi br.3) svakim danom u vremenu od 09 do 12 sati. Kancelarija se nalazi sa desne strane magistralnog puta M-17 gledano iz pravca konjic-Jablanica, preko puta tržnog centra “VOĆEPROMET”, a udaljena je od puta 50 m (u istoj ulici se nalazi mesnica “Kavazović”, Privredna banka Sarajevo i ABS banka).
Molimo ribolovce da se pridržavaju navedene odluke kako bi ribočuvarima olakšali posao, a izbjegli bespotrebno plaćanje kaznenih dozvola.

One thought on “Punktovi za prodaju dnevnih dozvola

 • 12. Decembra 2009. at 12:55
  Permalink

  Pregledano: 567 puta
  ______________________
  Postavio Kovach 03 May, 2009
  Izvinjavam se što nisam odmah napisao radno vrijeme trgovine nisam bio kući, a inače trgovina radi od 08 do 20, a u ljetnim danima do 20,30 sati
  ______________________
  Postavio Kovach 30 April, 2009
  Prijatelju u pravu si, potrudiću se da saznam radno vrijeme još sutra i da postavim, a što se tiče benzinske pumpe za nju znam da radi 24 sata zato smo nju i odabrali. Ova trgovina, koliko se sjećam radi od 07 do 20, ali sutra ću tačno napisati. Hvala na sugestiji i BISTRO!!
  ______________________
  Postavio montana 30 April, 2009
  Odlicna novost, samo jos radno vrijeme objekata fali. Vjerovatno je ova pumpa 24 sata?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.