Najnovije vijestiTakmičenja

Web portal USR “ŠTUKA” iz Velike Kladuše i informacije o takmičarskoj stazi na rijeci Glini

Ovo je postala epidemija! 🙂
Još jedna web prezentacija Udruženja – ovaj put je to USR “Štuka” iz Velike Kladuše.A ove godine ovo Udruženje je i domaćin Federalnog prvenstva u lovu ribe “udicom na plovak” koje se održava na rijeci Glini

URL na stranicu je http://www.usrstuka-vk.com/ i posjetite prezentaciju, te se upoznajte sa detaljnijim informacijama o ovom Udruženju, njegovim aktivnostima, te pogledajte i koju lijepu sliku sa ulovima iz voda kojima ovo Udruženja gazduje.
A predsjednik Udruženja, gosp. Muhamed Miljković, je poslao i informacije o takmičarskoj stazi na rijeci Glini.
Takmičarska staza
Takmicarska staza nalazi se na rijeci Glini na lokalitetu “rudnik”, udaljena 5km od centra grada. Na ulazu u Veliku Kladusu iz pravca Bihaca bit ce postavljeni putokazi koji ce olaksati ribolovcima put do takmicarske staze. Takmicarska staza je prosjecne sirine 10-15 m rijecnog korita, duzine 1000m i prosjecne dubine 2,5m. Dno rijeke je vecinom sljunkovito te na nekim dijelovima ima sporadicno trave. Tok rijeke je spor i miran, idealan za ribolov na plovak.
Rijeka Glina ima veoma bogat riblji fond i to: klen, plotica, skobalj, crvenperka, zutooka, uklija (bijelica). Takmicarska staza je 2007. god.poribljena sa 2 tone konzumnim saranom, te sa 150 kg ove godine.
U rijeci Glini ima dosta grabazljivaca i to: stuka, som, bolen. Sve informacije o takmicarskoj stazi mozete pronaci na nasoj web adresi www.usrstuka-vk.com, ili na kontakt telefon 061/850-223, predsjednik USR “ŠTUKA” – Muhamed Miljkovic.
B I S T R O!!!

Pročitajte i:   Donji Vakuf: Održan Kup 'Open Ajvatovica 2024'

One thought on “Web portal USR “ŠTUKA” iz Velike Kladuše i informacije o takmičarskoj stazi na rijeci Glini

  • Kovach

    Postavio džemal 05 June, 2009

    senade molimo za informacije kako je riješen smještaj u Velikoj kladuši, kolika je cijena smještaja, da li je puni pansio ili noćenje i dr. S poštovanjem

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.