Najnovije vijestiOstale vijesti

Stari revir u novom dizajnu – re-otvaranje flyfishing revira Klokot

16.05.2009. godine, po jako lijepom i sunčanom vremenu, flyfishing revir Klokot pored Bihaća u sjevero-zapadnoj Bosni i Hercegovini, pod novim rukovodstvom, imao je svoje zvanično otvaranje. Oko četrdeset gostiju iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, pa čak i Švajcarske i Švedske, uživalo je u ribolovu, prirodi, pa i domaćim jelima i pićima. Dok su neki uživali samo u hladu nastrešnica uz bogatu trpezu, ribolovci nisu mogli a da na oprobaju svoju ribolovačku sreću, te su mnogi od njih bili nagradjeni lijepim primjercima potočne pastrmke i lipljena.

Tih lijepih ulova ne bi bilo da posljednjih dana nije bilo i velikog truda od novog koncesionara – firme RIZ Krajina iz Bihaća, koja od 2000 godine posjeduje ribogojilišta autohtonih vrsta riba – potočne pastrmke i lipljena.

Napravljeno je potpuno preuredjenje revira – od čišćenja rijeke i njenih obala, uredjenja staza, napravljene nastršnice i klupe za odmor, pa do zamjene introduciranih kalifornijskih pastrmki autohtonim potočnim pastrmkama i lipljenom.

Oko 170 000 komada riba ove dvije vrste, veličine od 1.5 pa do 55 centimetara je ubačeno u rijeku. Sljedeći dan, 17.05. 2009. godine, Klokot je posjetila delegacija najboljih flyfishing ribolovaca iz Bosne i Hercegovine koji su izrazili svoje divljenje za sve što je uradjeno u reviru od strane novog koncesionara, gdje su stvoreni savršeni uvjeti za ribolov.Sama rijeka, svojom čistom vodom iz planinskog izvora, šljunčanim dnom idealnim za mrijest i reprodukciju lipljena i potočne pastrmke, i svojom prelijepom lokacijom u planini Plješevici, zaslužuje da postane jedna od najboljih ribolovnih destinacija u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i:   Održano prvo kolo SPIN lige SRS BiH

REŽIM RIBOLOVA REVIRA FLYFISHING KLOKOT 2009

DOZVOLE
Dnevna dozvola za domaće goste 25 KM
Dnevne dozvole za strance 25 eura
Vikend dozvola za strance (tri vezana dana) 50 eura
Godišnja dozvola 40 izlazaka za strance i domaće goste 300 eura
Dozvoljen ulov do 2 kom lipljena minimalne veličine 30 cm uz donaplatu 1cm=2KM
Potočna pastrmka ulovi i pusti
Kalifornijska neograničeno (izlovljavanje)

PRAVILA
Na reviru flyfishing Klokot dozvoljen je ribolov sa mahaćim prutem, čekrk, šnjura sa jednom mušicom, strimerom, potezankom bez kontra kuke.
Zabranjeno dodatno otežanja ispred i iza udice.
Obavezna upotreba podmetača (meredova)
Nepridržavanje režima ribolova biće izrečene zabrane ribolova na reviru.

Za bilo kakve dodatne informacije o reviru, posjetite www.flyfishingklokot.com i / ili pišite na adresu: sabine.guenther@unka.net
Bistro!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.