Najnovije vijestiTakmičenja

USR Busovača – Idemo i Francusku !? (www.usr-busovaca.com)

Jezero Drenova u Prnjavoru ugostilo je takmičare premier lige u lovu šarana i amura. To je bilo treće i pretposljednje kolo premier lige a naši predstavnici postigli su fenomenalan plasman i već jednom nogom su osigurali odlazak na svjetsko prvenstvo u Francusku. Naime, drugim mjestom na jezeru Drenova ekipa “Bet-Live” Busovača zadržala je drugo mjesto u premier ligi koje vodi na svjetsko prvenstvo.
Na takmičenju je nastupilo 13 ekipa iz cijele BIH. Prvo mjesto na ovom takmičenju osvojila je ekipa “Foke” iz Prnjavora,drugo mjesto je pripalo našoj ekipi “Bet LIve” dok je treća bila ekipa “Štuka” iz Velike Kladuše.


Pretposljednje kolo koje će biti održano u periodu od 05.- 07. 06. na Zabar bari u Donjem Zabaru. naša ekipa ima veliku prednost ispred trećeplasirane ekipe te samo teoretski može biti ugrožen njihov odlazak na svjetsku smotru najboljih ribolovaca u ovoj disciplini u Francusku. Ove godine ekipa Bet Live iz Busovače čiji su članovi Mladen i Zdravko Agatić napravila je dosta hvale vrijedne rezultate i plasmane u Premier ligi te će, nadamo se, zasluženo otići na svjetsko prvenstvo. Braća Agatić, inače veliki zaljubljenici ovog sporta a pokazalo se i veliki znalci, su članovi naše udruge od samog osnutka a stariji brat Mladen je i prvi predsjednik naše udruge te se svi ponosimo njihovim uspjesima. Ovaj nimalo jeftin sport iziskuje i velike troškove, od same skupocijene opreme, kotizacije pa do samih odlazaka na takmičenja pa evo možda će ovaj plasman pomoći da se pojave i sponzori koji bi pomogli da se ostvari dobar plasman i na svjetskom prvenstvu što im od srca želimo.
BISTRO!

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

One thought on “USR Busovača – Idemo i Francusku !? (www.usr-busovaca.com)

 • Kovach

  Postavio mladica 28 May, 2009

  samo naprijed, valjda će se javiti i sponzori
  _________________________________________________________________

  Postavio mladica 28 May, 2009

  svaka čast

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.