KrivolovNajnovije vijestiUlovi

Amerikanac veslom pretukao aligatora, pozvao policiju i dobio kaznu za krivolov

ADAM RUSH nije očekivao da će imati tako hektičan vikend. U nedjelju je išao u ribolov, pri čemu ga je u čamcu napao aligator. On ga je uspio odbiti udarajući ga veslom, nazvao policiju za pomoć, te dobio kaznu zbog toga što je ulovio premalu ribu.

27-godišnji vojnik je slobodni vikend odlučio provesti u prirodi u Sjevernoj Carolini. Nije imao pojma da će se opuštajući odmor pretvoriti u verziju “Starca i mora” s američkog juga.

Rush je ulovio nekoliko riba, koje je zavezao ribolovnom trakom i prebacio ih preko ruba čamca. Nesmetano je plovio rijekom, kad mu je čamac odjednom stao. U tom trenutku Rushu se učinilo da se nalazi u noćnoj mori, jer je jedan aligator s obale ušao u vodu i krenuo ravno prema njemu.

Aligator dug kao i čamac

Vojnik je rekao da je aligator bio dugačak oko tri metra, dok je njegov čamac bio samo oko pola metra duži. Prestrašeni muškarac, koji “nikad nije vidio tako velikog aligatora”, učinio je prvo što mu je palo na pamet – nekoliko puta je udario aligatora i otjerao ga od čamca.

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo SRS F BiH za mlađe kategorije u disciplini lov ribe udicom na plovak

Brzo je nazvao broj za hitne slučajeve. U međuvremenu mu je jedan prijatelj pomogao odvući čamac na obalu. Kad je došla pomoć, s njima su bili i službenici odjela za divljač, koji su vidjeli da je Rush upecao ribu manju od one za koju je imao dozvolu i dali mu kaznu. Rekli su kako su “morali provesti zakon”.

Zakon je zakon

Aligatora je vjerojatno privukla riba koja je visjela s Rushovog čamca, smatraju stručnjaci za divlje životinje, jer nema slučajeva neizazvanog napada aligatora na ljude u Sjevernoj Carolini. Tamošnji aligatori su svi jako stari, jako iskusni i jako mirni. Usput, ukoliko vas u SAD-u napadne aligator, nemate sreće, budući da je te životinje ilegalno ubiti, i to po saveznom zakonu.

F.M.
Foto: AFP

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.