Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

MALA ŠKOLA RIBOLOVA

Sportsko ribolovno društvo Banja Luke je po XI put organizovalo školu ribolova za pionire od 7 do 15 godina. Škola je trajala od 08.06. do 13.06.2009. godine a obuhvatala je teme iz zaštite čovjekove okoline, prve pomoći, organizacije rada društva, kodeksa ponašanja ribolovca, početne korake u ribolovu, vrste takmičarskog ribolova kao i praktični prikaz istih. Teoretski dio nastave odvijao se u prostorijama SD “Obilićevo” a praktični na obala rijeke Vrbas preko puta tvrđave Kastel uz pomoć iskusnih ribolovaca i takmičara koji su nastojali da svoje znanje i iskustvo prenesu na najmlađe.
Ovogodišnju školu ribolova pohađalo je i uspješno završilo…

94 polaznika, koji su svoje stečeno znanje pokazali na takmičenju u lovu ribe udicom na plovak u subotu na jezeru u Trnu.
U kategoriji kadetkinja najuspješnija je bila Gajić Nina sa 290 poena, drugo mjesto osvojila je Kuzmić Ivana sa 250 poena a treća Račić Milica sa 210 poena.
U kategoriji kadeta Rauš Stefan sa osvojenih 920 poena bio je uspješniji od Rold Aleksandara sa 650 poena i Škorić Nemanje sa 620 poena.
Pobjednicima su uručene diplome i medalje a svim polaznicima uvjerenja o završenoj školi, zajednička fotografija, priručnik o vrstama riba, početnički štap-peca sa sistemom i besplatna ribolovna dozvola.
Iz Banjalučkog društva poručuju da će i dalje nastaviti organizovanje ovakvih škola s ciljem da se privuče što veći broj mladih.

Pročitajte i:   Kalendar takmičenja Sportsko ribolovnog saveza BiH za 2024. godinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.