Najnovije vijestiTakmičenja

ZAVRŠENO 2. EKIPNO PRVENSTVO BIH U FF

Podjelom medalja i prizanja danas, u 13 sati u motelu “Alga” na obali “UNE” u Bosanskoj Krupi, završeno II Ekipno prvenstvo Bosne i Hercegovine u mušicarenju-Fly Fishingu na kom je uzelo ucešce 8 naših najboljih ekipa. Nakon dvodnevnog takmicenja u tri sektora ostvaren je slijedeci ekipni plasman _

PLASMAN NA 2. EKIPNOM PRVENSTVU BiH U MUŠICARENJU- FLY FISHINGU:

1. SRD ” Krušnica I ” – Bos. Krupa 23 , 3, 5, 15 u sastavu: Beganovic Samir, Dzigumovic Dzevad, i Kadic Elvis
2. SRD “Banja Luka”- Banja Luka 27, 6, 8, 13 u sastavu: Bovan Siniša, Dragojlovic Dragoslav i Smiljanic Ognjen-Ogy
3. SRD “Krušnica II” Bos. Krupa 32, 5, 10, 17 u sastavu: Beganovic Almir, Mušeljic Idriz, i Hodzic Vahid


4. SRD ” Novi Grad” – Novi Grad 46, 4, 18, 24, u sastavu: Džaferbegovic Edib, Jovanic Siniša i Medic Sead
5. SRD Krušnica III Bos. Krupa 48, 11, 17, 21 u sastavu: Amir Begic, Hadžic Ahmet i Beširevic Suad
6. SRD “Štuka”- Velika Kladuša 56, 8, 24, 24 u sastavu: Kekic Mehmed, Kekic Zlatko-Zlaja, i Suljanovic Sead
7. SRD “Prijedor” Prijedor 61, 15, 22, 24 u sastavu: Kecman Ognjen, Grujicic Ljubisa, i Kesar Dražen
8. SRD” Šipovo” Šipovo 66, 18, 24, 24, u sastavu: Prpic Željko, Jandric Aljoša i Tatlic Esmir (odustali 2. dan)

U subotu 25.jula 2009.g. održano je takmičenje u dva sektora od 15 do 17, sati, zatim od 18,00 do 20,00 sati, te treci sektor u nedelju od 7,40 do 10,40 sati . I pored opstrukcije pojedinih društava i odustajanja od takmičenja kao što su SRD Visoko, SRD Jablanica iz SRS Federacije ,SRD Banja Luka II, SRD Kostajnica iz SRS RS koji su pozvani ali nisu prihvatili poziv Komesara takmičenja da dodju, na stazi su se pojavile 4 ekipe iz SRS Federacije i 4 ekipe iz SRS Republike Srpske.
Takmicenje je održano u veoma korektnom i fer ozracju uz primjenu novog pravila kod prijave ulova i ovjere istog od strane susjednog takmicara tako da nije bilo primjedbi na mjerace. Organizovana je i super kontrola i provjera svakog ulova, upisa u startnu listu.
Pobjedili su najbolji i iskrene cestitke ekipama SRD “Krušnica I ” i SRD “Banja Luka” koje su ovim plasmanom ostvarile pravo nastupa iduce godine na KUP-u jadransko podunavskih zemalja, gdje ce predstavljati Bosnu i Hercegovinu.
Na takmicenju su sudili: Delegat Paloš Ismet, državni sudija Vrhovni sudija Ašic Muhamed, državni sudija Komesar takmicenja Marcel Kucinski, inter. sudija. Sektorske sudije bili su: Avdo Mesic, Anes Halkic i Hikmet Harbaš svi iz Bosanske Krupe,a mjeraci njih 9 bili su takodjer clanovi SRD “Krušnica” iz Bosanske Krupe.
Medalje i priznanja dodjelili su: delegat takmicenja Paloš Ismet, predsjednik USR “Krušnica” Badnjevic Arif i Nacelnik opcine gosp. Armin Halitovic koji je i zatvorio ovo veoma uspješno i korektno organizovano takmicenje.
Sva udruženja dobila su Zahvalnice za ucesce koje im je urucio Hikmet Harbaš, clan TK SRS BiH, a SRD “Prijedor” iz Prijedora dobilo je diplomu za fer plej ponašanje na takmicenju. Veliki prelazni pehar SRS BiH tako se vec po drugi put nalazi u vitrinama SRD “Krušnica”. Obrada podataka uradjena je na racunalu tako da je svaki natjecatelj dobio BILTEN sa svim takmicarskim podacima.Citamo iz izvještaja Delegata i Vrhovnog sudije ocjenu: ” Takmicenje je odlicno organizovano, staza vrhunski pripremljena. Ponašanje takmicara korektno.” Komentar nije potreban, osim da se još jednom zahvalimo SRD “Krušnica” na prihvatanju organizacije i pomoci kada je i samo takmicenje dovedeno u pitanje zbog finansijske situacije u SRS BiH.Ako nekog treba posebno istaci ja cu to pravo uzeti sebi i istakao bi OGNJENA SMILJANICA-OGYJA,koji je sa samo 12 godina, jedan od najuspješnijih takmicara na ovom takmicenju. Ogy se borio lavovski i nije ni u jednom sektoru nije bio bez ulova.
Bravo Ogy i neka je bistro i ubuduce.
B I S T R O!
Tekst i snimci:Marcel Kucinski

Pročitajte i:   Izvještaj sa održanih 3. i 4. kola Premijer lige BiH u mušičarenju


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.