Najnovije vijestiTakmičenja

U VIŠEGRADU ODRŽAN KUP BIH U RIBOLOVU – DOMAĆINIMA SVE POČASTI

U organizaciji Sportsko ribolovnog saveza BiH na obalama rijeke Drine u Višegradu, u nedelju,23. avgusta, održan je KUP BiH u lovu ribe udicom na plovak za seniore i seniorke. Učestvovalo je l9 muških i 5 ženskih ekipa iz svih krajeva naše zemlje. Bila je ovo prilika za lijepo druženje i sportsko nadmetanje u lovu ribe. Nakon tročasovnog takmičenja i sumiranja rezultata, proglašene su najbolje ekipe i pojedinci. U pojedinačnom takmičenju najbilji uspjeh ostvario je Novak Elez, član SRD «Mladica» iz Foče sa 12.790 poena. Na njegovoj udici našla se i mladica od 38o grama koju je naša kamera uhvatila. Ribu su sudije izvagali i odmah vratili u vodu. Lijep gest vrijedan pažnje. Kod seniorki pojedinačno najbolja je Dušanka Milovanović iz Dervente sa 2760 grama.

U ekipnom plasmanu kako što se i očekivalo, a i pretpostavljalo prvo mjesto osvojila je ekipa SRD Drinska jezera iz Višegrada. Domaćinima su pripale zlatne medelje i pobjednički pehar i sve počasti za sprovođenje ovogodišnjeg prvenstva naše zemlje u ribolovu, jer je sve proteklo u odličnoj organizaciji prvernstva. Domaćini su iskazali lijepo gostoprimstvo za sve učesnike ovog takmičenja. Kup je pratio Đorđe Klepić, predsjednik SRS BiH, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što su ribari ostvarili zapažene rezultate i pokazali svoje vrijednosti. Lijepe Utiske sa takmičenja u Višegradu ponijeli su svi učesnici. Svi su iskazivali pohvale organizatorima i svi poželjeli da se ponovo okupe na obalama ljepotice Drine u Višegradu. Ovom skupu najboljih bh. ribara, prisustvovali su brojni sportski radnici i uveličali takmičenje. Među, sportistima bili su: Đorđe Klepić, predsjednik SRS BiH,Kristijan Oršolić, predsjednik SRS FbiH, te Mehmed Batogtić, Duško Andrić, Sidik Uzunović, Milovan Živković, Nedeljko Pejovič, Milenko Vuković, Biljana Petrović, Rifet Hadžihasanović, Vojislav Topalović, Fadil Kubat, Bajro Hodžić i brojni drugi.

Pročitajte i:   Održan Kup SRS F BiH u lovu ribe udicom na plovak

Rezultati, ekipno – seniori:

1. UE Drinska jezera (Višegrad), 2. USR Goražde, 3. SRD Prijedor, 4. SRD Krušnica (Bosanska Krupa), 5. SRD «Rudar Kreka» (Tuzla)… Pojedinačno, sektor «A»: 1. Novak Elez (Foča), 2. Nebojša Savić (Višegrad), 3. Mumin Kočić (Bosanska Krupa), 4. Nermin Piknjač (Tešanj), 5. Nedžad Hubijer (Goražde)…Sektor «B» : 1. Milorad Brajić (Prijedor), 2. Mladen Čupović (Višegrad), 3. Mirsad Forto (Goražde), 4. Miloš Nikolić (Rudo), 5. Muris Đug (Tuzla)… Sektor «C»: 1. Hajrudin Hedo (Goražde), 2. Aleksandar Kojić (Višegrad), 3. Milan Jagar (Vogošća), 4. Dragan Grbić (Ptrijedor), 5. Alija Filipović (Tuzla)…
Ekipno – žene:

1. SRD «Sava» – Brod, 2. SRD Ukrina – Derventa, 3. SRD Ukrinski cvijet – Prnjavor, 4. SRD Jezero – Rudo, 5. Manic – Kalesija. Pojedinačno, sektor «A» : 1. Dušanka Milovanović (Derventa), 2. Zvijezdana Đerić (Brod), 3. Katarina Radalić (Prnjavor)… )…Sektor «B» : 1. Ljiljana Sorak (Brod), 2. Kata Milovanović (Derventa), 3. Zagorka Ljevčević (Rudo)… Sektor «C»: 1. Dragana Savić (Brod), 2. Saja Vidović (Dervednta), 3. Brankica Bukovica (Prnjavor)…
Tekst i snimci: Ismet BAJROVIĆ

Pročitajte i:   Više od 300 osoba će 21. aprila čistiti jezero Modrac, žele mu vratiti stari sjaj

2 thoughts on “U VIŠEGRADU ODRŽAN KUP BIH U RIBOLOVU – DOMAĆINIMA SVE POČASTI

  • Postavio Kovach 26 August, 2009

    Bio sam na KUP-u i domaćinima iz Višegrada sve pohvale za trud i gostoprimstvo. Samo jedna velika zamjerka organizatoru, SRS BIH što su dozvolili da se dan ranije održi KUP RS-a na istoj stazi kao i treninzi ekipa do samog mraka, što je protivno pravilima takmičenja. Osim toga, za vrijeme trajanja KUP-a RS-a voda je stajala što nije bio slučaj sutradan. Da li se stvarno radilo o iskakanju TE Ugljevik ili je nešto drugo u pitanju, nama će ostati tajna. Osim toga, mislim da su kotizacije za sva takmičenja prevelike (kao na Federalnom tako i na Državnom nivou)što bi sudeći po komentarima mnogih ekipa moglo dovesti do velikog smanjenja broja ekipa koje će učestvovati na ovakvim takmičenjima. Izgleda da rukovodstvima oba Saveza nije u interesu omasovljenje takmičenja, nego kupljenje novca. Prvo na Federalnom platiš 20 KM po takmičaru, pa onda opet isto na Državnom. Gospodo iz Saveza razmislite ozbiljno o smanjenju kotizacija da vam se nebi desilo da na neko od takmičenja dođete samo vi i ekipa domaćina. Sve u svemu pobjednicima KUP-a svaka čast na zasluženoj pobjedi, kao i svim učesnicima na fer i korektnom ponašanju u toku takmičenja i poslije njega. Domaćinima još jedno veliko HVALA i vidimo se neki drugi put. BISTRO!!

  • Malo vise povesti racuna o krivolovu sa mrezama jer je to uznapredovalo od Visegrada do gorazda tako da u gornjem toku ribe ima sve manje i manje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.