KrivolovNajnovije vijesti

Na Buni uhvaćeni krivolovci

Uhićeni krivolovci imali ronilačka odijela, boce sa kisikom, peraja, podvodne puške …
Sinoć oko 10 minuta iza 2 sata, ribočuvarska služba Udruženja sportskih ribolovaca ‘Neretva’ iz Mostara, uz asistenciju pripadnika Policijske stanice (PS) Mostar-Jug, uhvatila je na djelu dva krivolovca.Oni su na nedozvoljen način ubijali ribu podvodnim puškama, opremljenim najboljom opremom za podvodni ribolov. Imali su ronilačka odijela, boce sa kisikom, peraja, podvodne puške i svu ostalu prateću ronilačku opremu.
Kod krivolovaca je pronađeno 32 komada mekousne pastrmke, ukupne težine od preko 20 kiloghrama.
Krivolovci su uhvaćeni na rijeci Buni, na kojoj je ribolov dozvoljen
srijedom, subotom, nedjeljom i državnim praznikom, uz novčanu naknadu za svakog ribara. Dozvoljeni alati za lov su površinska mušica i varalice, odnosno leptir i rapale.

Policija je tokom noćašnje akcije sprovela krivolovce u policijsku stanicu Buna, gdje im je izuzeta kompletna oprema, a ubijena riba je predata narodnoj kuhinji na Kantarevcu.

Takođe, prije 20 dana, uhvaćena je i mreža u rijeci Buni, uz pomoć PS Jug, a prije pet dana uhvaćen je krivolovac na Radobolji, koji ostvama ubija potočnu pastrmku. Protiv svih su podnesene krivične prijave.

Pročitajte i:   Održan Kup SRS F BiH u lovu ribe udicom na plovak

Udruženje sportskih ribolovaca ‘Neretva’ iz Mostara zahvaljuje u saopćenju PS Mostar-Jug i njenom komandiru Hasanu Leriću, koji je u svakom momentu pružao pomoć ribočuvarskoj službi.

Svaka asistencija policije je uspješno okončana i jedini su koji razumiju stav Udruženja, kako bi se očuvala rijetka vrsta, mekousna pastrmka, koja u cijelom svijetu postoji samo kod nas, poručuju iz Udruženja.
rtm

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.