POSLEDNJI DAN MANIFESTACIJE U ZNAKU RIBE

 

Takmicenje_sava
Takmicenje_sava

Poslednji dan kulturtno-sportske manifestacije „Savski cvijet“ koja je organizovana pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, obilježilo je otvoreno prvenstvo grada „Lov ribe udicom na plovak“ i takmičenje u spravljanju fiš paprikaša, dok je u večernjim časovima održan koncert tamburaške muzike.
Po prvi put u okviru ove brčanske manifestacije organizovano je takmičenje u lovu ribe udicom na plovak gdje su se nadmetali pecaroši u kategorijama pioniri, pionirke, juniori i seniori, a pobjednici su dobili medalje. Kao nastavak poslednjeg dana manifestacije već tradicionalno je održano prvenstvo u spravljanju ribljeg paprikaša na izletištu „Ficibajer“, a organizator ovih takmičenja je Sportsko ribolovačko društvo „Kečiga“ iz Brčkog. Na fišijadi su učestvovale 23 ekipe sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Prvo i drugo mjesto za najukusniji fiš paprikaš osvojili su takmičari iz Brezovog Polja-Mustafa Delalić i Bajazit Kurbašić a treće mjesto je pripalo Sportsko ribolovačkom društvu „Klen“ iz Banovića. Pobjednicima su uručeni pehari i novčane nagrade od 150 KM za prvo mjesto, 100 KM za drugo i 50 KM za trećeplasiranog. Najbolje je izabrao tročlani žiri profesionalnih kuvara na čelu sa visoko kvalifikovanim kuvarom Aleksandrom Tomićem. Osim takmičarskog nadmetanja prisutni su tokom cijelog dana uživali u lijepom vremenu gdje su razmijenili iskustva ali i kulinarske recepte, a druženje je nastavljeno do kasno u noć uz nastup tamburaškog sastava „Slavonci“ iz Vinkovaca.

Pročitajte i:   ATVBL: Ribolov u zimskim uslovima (VIDEO)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.