EkologijaNajnovije vijesti

Pomor ribe u Kladnju

KLADANJ – U Kladnju se jučer u popodnevnim satima dogodio eko-incident u kojem je došlo do pomora ribe u rijeci Drinjači na dijelu od novog naselja u ulici 16. muslimanske brigade do naselja Vitalj.

Na lice mjesta izašli su pripadnici Policijske stanice Kladanj, županijski vodoprivredni inspektor i predstavnici Službe za Civilnu zaštitu. Općinski načelnik Fuad Imamović je o svemu odmah obavijestio javnost i naredio kontinuirani terenski rad nadležnih institucija.
– Uvjeren sam da ćemo vrlo brzo otkriti uzroke pomora ribe u Drinjači. Naravno, uslijedit će i sankcije za vinovnike ovog ekološkog incidenta, rekao je načelnik Imamović.

Članovi Ribolovnog društvo Kladanj su također izašli na teren, kako bi pomogli da se što prije nađu uzroci ovog neprirodnog pomora ribe. O svemu je obaviještena i Županijska inspekcija za vodoprivredu.

Još uvijek se čekaju analize vode iz Institituta za kemiski inžinjering Tuzla i uginule ribe, koja je poslana na ispitivanje na Veterinarski fakultet u Sarajevu. Nakon što analize budu jasne, oni koji su prouzrokovali incident će biti zakonski sankcionirani….

Pročitajte i:   Neukrotiva Drina raj za ribolovce

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.