PERO GOVEDARICA IZ ULOGA, RIBOCUVAR I PCELAR

Među uzgajivačima pčela i proizvođačima meda na području kalinovačke općine svakako je najpoznatiji Pero Govedarica iz Uloga. Pčelarstvoim se počeo baviti iz hobija, a danas su mu pčele velika ljubav. Oko 70 pčelnjih društava smjestio je uz obale Neretve.
Iako pčelari ne vole da broje košnice Pero Govedarica nam je povjerio da ima preko 70 košnica pčelnjih društava. Ove godine će ih, ako Bog da, biti još više. On kaže da je ova godina berićetna i medonosna, pa očekuje dobar prinos meda. On se ne žali na plasman i interesovanje za med iz njegovih košnica. Veli, ljudi koji znaju šta je pravi med i kolika je njegova snaga i ljekovitost, dolaze na njegova kućna vrata u Ulog i kupuju planinski šumski med koji pčele proizvode iz još uvijek najčistijih kalinovačkih šuma i planina.
Inače, med sa ovih prostora, a posebno Uloga, Borča – obronaka Zelengore, jedan je od najpriznatijih i najtraženijih. Druženje sa pčelama za njega je, uz sve druge obaveze jedno veliko zadovoljstvo, a pčele su mu jedna velika ljubav. Pero je jedan od vrlo vrijednih ribočuvara na rijeci Neretvi i malo je onih koji danonoćno obilazi teren i provjerava dali ima ribokradica na ljepotici Neretvi. Sportski ribolovci i ribočuvari iz Uloga veliku pažnju posvećuju…

Pročitajte i:   Održano prvo kolo SPIN lige SRS BiH

One thought on “PERO GOVEDARICA IZ ULOGA, RIBOCUVAR I PCELAR

  • 16. Februara 2011. at 01:59
    Permalink

    Kako mogu kontaktirati Pera Govedaricu da li ima licnu email adresu??

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.