U GORAŽDU ODRŽAN KUP U RIBOLOVU ZA INVALIDE

TUZLACIMA POBJEDNIČKI PEHAR
U organizaciji Sportskog saveza invalida Federacije BiH i Saveza RVI BPK Goražde na ribarskoj stazi Sadba kod Goražda, u subotu, održan je Sedmi ekipni i pojedinačni Kup BiH u ribolovu u lovu ribe udicom na plovak, pod nazivom memprijal «Mujo Peštek – Tito».
Na ovom takmičenju učestvovalo je sedam ekipa iz Tuzle, Travnika, Goražda, Sarajeva i Brčko Distrikta. Bila je ovo manifestacija lijepog druženja na desnoj obali Drine i prisjećanje na legendu odbrane Goražda rahmetli Muja Pešteka. Na Sadbi sa ribarima družili su se i Muhamed Ramović, načelnik Općine Goražde, Dževad Adžem, ministar za boračka pitanja BPK Goražde i Husein Odobašić, predsjednik SSRI BiH, te brojni sportski radnici iz Goražda. Ribari su pokazali svoje veliko znanje i iskustvo, a veći broj takmičara ulovilo je preko 3 kilograma takmičarske ribe – pliske.
Poslije tročasovnog takmičenja i vaganja ulovljene ribe, proglašene su najbolje ekipe i pojedinci.
U vrlo jakoj konkurenciji prvo mjesto ekipno osvojila je…

edkipa SIRK «Bistro» Tuzla, drugo SDI «Brčko Distrikt» iz Brčkog, treće SSI Tuzlanski kanton, četvrti su ribari domačina Savez RVI BPK Goražde, a peto mjesto osvojila je ekipa SBK Travnik.
U pojedinačnoj konkurenciji majstor staze je Mato Antić (Brčko Distrikt), sa 5 kilograma i 320 grama ulovljene ribe. Iza njega su Ibrahim Duraković (Tuzla) i Bahrudin Jamaković (Tuzla).
Organizacija takmičenja bila je odlična, jer su domaćini pokazali svoje lijepo gostoprimstvo.
I. B.

Pročitajte i:   SRD Ključ: Izvršeno uređenje mušičarske staze na rijeci Sanici

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.