Najnovije vijestiOstale vijesti

UHVACEN JOS JEDAN KRIVOLOVAC NA DJELU

Nakon zadnje akcije ribočuvarske službe i rukovodstva USR “Glavatica” u saradnji sa policijom kada su na djelu uhvaćena četvorica krivolovaca kod kojih je pronađena veća količina mreža i ribe aktivnosti na suzbijanju krivolova su se nastavile istim, a možda i žešćim tempom.

Nakon poribljavanja obilasci jezera i praćenje krivolovaca se nastavilo pa je tako dana 04.10.2009.godine u ranim jutarnjim satima u rejonu Ostrošca uz pomoć uređaja za noćno osmatranje primjećeno jedno lice kako vadi mreže iz voda Jablaničkog jezera. Uz asistenciju policije isti je zatečen na licu mjesta, a radi se o Š.N. iz Sarajeva koji ima vikendicu na Jablaničkom jezeru u mjestu Ostrožac.

 

Od imenovanog su oduzete mreže i riba, a on je priveden u PS Jablanica radi uzimanja izjave. Protiv njega će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog počinjenog krivičnog djela “Protuzakonit ribolov”, a od strane Udruženja podnesen zahtjev za nadoknadu pričinjene štete ribljem fondu.

Oduzeta riba je predata Domu za stara i iznemogla lica u Jablanici.

Pored ovoga, odmah nakon dva-tri dana od hvatanja “Tuzlaka”, još jedan lokalni krivolovac, uz pomoć uređaja za noćno osmatranje upraćen je i uhvaćen na djelu, a isti je bacajući mreže i ribu u jezero pokušao prikriti kriminal. I pored toga istome je podnesena prijava za protuzakonit ribolov, a radi se o P.R. iz Jablanice.

Pročitajte i:   Рибочуварска служба СРД Алаговац из Невесиња у борби против криволова

Da bi ukaljao ugled naših ribočuvara isti je policiji podnio lažnu prijavu da je napadnut od strane ribočuvara i više puta udaren veslom (da jest Bogdo). Da apsurd bude veći, a njegova namjera još providnija sve to se navodno dešavalo na očigled dvojice policajaca koji su pružali asistenciju ribočuvarima i nisu ništa poduzeli da dotičnog gospodina zaštite od pobješnjelih ribočuvara. Čak ih je verbalno napao što ga tako presreću čamcem i što mu isprepadaše dijete koje je gospodin vozao po jezeru u ranim jutarnjim satima, tačnije od 4 do 5 sati.

Ovo samo govori do koje granice kriminalci mogu ići i da im ništa nije sveto pa ni rođeno dijete koje maltretiraju da zorom ustaju i idu bacati, odnosno podizati mreže. Lijep primjer djetetu nema šta. Što bi rekao naš narod “IZ MALENA SE TRN OŠTRI”

Inače, prije otprilike dva mjeseca ribočuvari su pronašli 12 mreža, za koje smo naknadno dobili informacije da su bile vlasništvo gore navedenog krivolovca pa je to vjerovatno i razlog njegovog pokušaja i lažne prijave na ribočuvare.

Pročitajte i:   U Kiseljaku oboren rekord svjetskih ribolovnih prvenstava; Medalja i za BiH

Ali, sve to nas nije, niti će pokolebati da nastavimo raditi svoj posao savjesno, pošteno i svjetla obraza. Naprotiv, ovakvi nam daju snagu da udarimo još žešće.

I što NONO ima običaja reći : “KAD TAD BEĆO”.wink

BISTRO BIH!!!

 

Autor: Kovach

One thought on “UHVACEN JOS JEDAN KRIVOLOVAC NA DJELU

 • Postavio huso 05 November, 2009
  ovaj garant nije potplatio pa su ga ko fola uhvatili xd zezam se samo tako nastavite
  ____________________________________________________________
  Postavio babuška 25 October, 2009
  svaka čast ribočuvarima,na ramskome jezeru ima kriiminalaca više nego ribe,sve ih trba zatvoriti
  ____________________________________________________________
  Postavio dzaja 20 October, 2009
  Svaka čast čuvarskoj službi Glavatice JABLANICA i komentari Adnanu pusti kukanja nego pomozi čuvarsku službu Glavatice pa će biti manje gajbi pored puta.BISTRO
  ____________________________________________________________
  Postavio adnan 20 October, 2009
  Opet vam svaka cast ali juce sam se vraco izmedzu 16-17h za sarajevo i izmedu ostroscca i ribica mosta opet se prodaje i to 4gajbe pune(smudza) it to svaki po 400-500 grama
  ____________________________________________________________
  Postavio Sabbe 11 October, 2009
  Kod nas u Svedskoj ako te na mjestu uhvati.Zatvor brale 2-3 dana pa ti pricaj nekom,poslije toga slijedi sud i kazne.
  ____________________________________________________________
  Postavio hero 06 October, 2009
  bravo drustvo, svaka cast i znate da od bistro bih imate punu podrsku
  ____________________________________________________________
  Postavio mirso 06 October, 2009
  Svaka Vam zlatna bila -cestitam
  I treba javno pisati ime i prezime.Bistro
  ____________________________________________________________
  Postavio Kovach 06 October, 2009
  Hvala na podršci. Merso prijatelju 100% si u pravu, ali šta ćeš. Kod nas su kazne minimalne, a u većini slučajeva se potplate sudije i od toga ne bude ništa. Da su kazne Bogdo u rasponu od 50.000 do 100.000 KM jer koju štetu čine i to im je malo. Valjda će i nama svanuti nekad, odnosno drugim riječima da će ovi naši političari doći do pameti pa usvojiti izmjene zakona u korist poštena svijeta, a na štetu kriminalaca. Roko jarane hvala ti na podršci, a i vama nije mahane. Svaka čast za sve što činite za Šićki. Sve se može kad se hoće, samo na žalost ima dobar dio krivolovaca po rukovodstvima pojedinih udruženja kojima nije u interesu da se napravi red.
  Biće bolje nadat je se.
  BISTRO!!
  ______________________________________________________________
  Postavio roko 05 October, 2009
  TO CAREVI ,,,,NEK OVI DRUGI VIDE DA SE MOZE ….RADIT A NIJE SAMO FALI OVO FALI ONO …SVAKA CAST ZAHVALJUJUCI VAMA TA VODA IMA SANSE OPSTATI …..BISTRO
  ______________________________________________________________
  Postavio mersocan46 05 October, 2009
  Da su kazne teške kao ovdje u Kanadi vjerovatno bi se mnogi od krivolovaca zamislio prije nego se odluči za krivolov. Naime pored teških kazni koje su obično u vrijednosti između 5.000 do 10.000 dolara oduzima se i sav pribor uključujući i auto sa kojim se dolazi u ribolov tako da se javlja vrlo malo krivolova.
  Bistro
  ______________________________________________________________

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.