Najnovije vijestiOstale vijesti

Robinzon kojem je Sava izliječila i dušu i tijelo

Milenko Banjac (50) iz Bosanske Dubice već pet godina živi sam na obali Save. “Imanje” u kojem dominira na drvenim stupovima podignuta kamp kućica, Milenko je smjestio blizu uže granične zone BiH i Hrvatske, na samu liniju razgraničenja koju nerijetko poslom obilazi i motorizovana granična policija.


Operisao sam pankreas, u dlaku živ ostao. Neki su mi savjetovali da se bavim ribolovom, pa sam krenuo na Savu. Dopalo mi se, a onda sam odlučio da se na obali i nastanim – priča Milenko.

Zabranjena politika

Dodaje da danas, pet godina nakon datuma koji slavi kao drugi rođendan, nema nikakavih zdravstvenih problema.
Sava mi je izliječila i dušu i tijelo. Ribu pecam i od nje živim, jer drugih primanja nemam. U Njemačkoj sam bio 12 godina, odakle sam se u Dubicu vratio 1999. godine. Riba ide odlično – kaže Milenko koji za prijatelje počesto spremi dobar paprikaš, ribu na roštilju…
Dodaje da se po koja i popije, nerijetko i zapjeva uz cijeli orkestar koji na obalu Save dovodi Milenkov veliki prijatelj i ribar Ahmet Sarač.
O svemu pričamo ali o politici niko ne smije riječ progovoriti, jer odmah može ići – kategoričan je Milenko.

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo USR Sarajevo 1906, Memorijal “Ermin Hadžić”

Vrata ne zaključava

Povratak u svijet onih koje je prije pet godina napustio uopšte ga ne zanima.

– Odem u grad s prijateljima, nerijetko skoknem i do Banje Luke. Ali, najsretniji sam kad se vratim ovoj mojoj kući, kad sjednem u jedan od mojih čamaca i isplovim Savom. Tad ni o čemu ne razmišljam. Da mi ponude stan u Dubici odbio bih, jer bez vode ne mogu – tvrdi.

Dodaje i da ne strahuje jer vrata kućice nikad ne zaključava.

Tri puta bio ženjen

Milenko je tri puta bio ženjen. S dvije Njemice i jednom Nigerijkom. Ni danas mu, tvrdi ne manjka žena koje dolaze onda kad ih on zove.

Vijest preuzeta sa : www.dnevniavaz.ba

 

Autor: Seha 28 October, 2009

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.