Bilećko jezero kao turistički centar

BILEĆA – Bilećko jezero bi, ostvare li se planovi opštine Bileća, moglo u budućnosti da postane poznato turističko-rekreaciono i sportsko središte cijele Istočne Hercegovine. Zavod za urbanizam i projektovanje iz Bijeljine već je izradio Nacrt regulacionog plana obale tog jezera, koji je koštao 30.000 maraka, a sredstva za to obezbijedilo je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.
Stručnjaci ovog zavoda Anđa Đujić, Slavko Lukić i Dragan Stanimirović nedavno su u Bileći učestvovali i u javnoj raspravi o tom dokumentu, koji je prethodno u opštinskim prostorijama izložen na uvid građanima.
– Planom je predviđeno uređenje obale Bilećkog jezera od Čepelice, oko četiri kilometra od Bileće, prema Trebinju, sa brojnim sadržajima. Osim uređenja plaža predviđena je izgradnja biciklističke staze sa šetalištem, trotoarima i parkinzima za automobile, a sve će biti okruženo zelenilom i drvoredima – istakla je Anđa Đujić za “Glas Srpske”.

Regulacionim planom predviđena je ukupna površina za uređenje od 105,1 hektara.
Opština Bileća naravno ni izdaleka ne raspolaže sa potrebnim sredstvima da bi plan u cjelini bio ostvaren. Zato očekuju da će se javiti zainteresovani poslovni ljudi koji bi gradili objekat po objekat. Bilo bi najbolje ukoliko bi se našao neko sa “dubokim džepom” ko bi prihvatio da sam finansira cjelokupnu izgradnju svega što je planirano. Ukoliko se to ne ostvari, opština Bileća će graditi najprioritetnije prema raspoloživim sredstvima, prvenstveno plaže i pristupne puteve.

Pročitajte i:   SRD Ključ: Izvršeno uređenje mušičarske staze na rijeci Sanici

Bileca Online

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.