35. Međunarodni Sajam sporta-lova-ribolova-turizma Sarajevo

Zadovoljstvo nam je obavjestiti vas da KJP Centar „Skenderija“ – Sarajevski Sajam – kao organizator u terminu od: 11.11. do 13.11.2009. god. organizuje 35. Međunarodni Sajam sporta-lova-ribolova-turizma u KJP Centar Skenderija. Organizator i partneri ulažili su dodatne napore kako bi sadržajno unaprijedili ovu manifestaciju, te je tematski proširili na srodne djelatnosti. Vrlo uspješan, dobro posjećen, sadržajno obogaćen, prošlogodišnji sajam pretvorio se u istinski kulturni događaj, koji se s nestrpljenjem očekuje i ove godine….

35. Međunarodni sajam sporta koji će se održati u periodu od 11. 11. do 13. 11. 2009. godine po planiranom sadržaju, obimu i ambijentu koji KJP Centar „Skenderija“ priprema realizovati, uistinu će predstavljati poslovni svijet sportske industrije sa najvećom ponudom opreme, odjeće i sportskih pomagala na jednom mjestu.
Navedena konstatacija jasno ukazuje da po svom značenju ovaj programski sadržaj sve više dobija atribute međunarodnog značaja.
Menadžment Centra „Skenderija“ kao respektabilni subjekt u organizaciji sajamskih manifestacija, priznat i certificiran od strane relevantnih svjetskih organizacija, rukovodeći se jasno opredjeljenim ciljevima Vizije i perspektive razvoja koji vode isključivo u smjeru uspjeha, i prilikom organizovanja Sajma sporta 2009’ je nastojao da obezbjedi da ovaj programski sadržaj bude na zavidnom nivou i vrijedan svake pažnje.
Organizator se potrudio da na ovogodišnjem Sajmu, subjekti iz djelatnosti sporta sa prostora Bosne i Hercegovine i šireg regiona prezentuju sportsku odjeću i pribor, opremu za timske i individualne sportove te niz proizvoda i pribora za aktivnosti bavljenja sportom u slobodno vrijeme na otvorenom, a u skladu sa standardima i zahtjevima savremenog tržišta.
Prilikom organizovanja ove sajamske manifestacije, osnovna orjentacija organizatora, je bila usmjerena, na ulaganju dodatnih napora da u vremenu vrlo složenih društveno-ekonomskih odnosa, vratimo optimizam na BH tržište i da pošaljemo jasnu poruku, da je upravo u ovakvim trenucima za društvo, sportska djelatnost, vrlo bitan faktor kada je u pitanju održivost, unaprijeđenje i afirmacija društvene sredine.
U okviru ovogodišnjeg Sajma sporta planirano je i organizovanje sportskih takmičenja u: košarci, rukometu, nogometu, odbojci, borilačkim sportovima i po prvi put ovogodišnji Sajam sporta će organizovati i open squash turnir. Sajam će biti popraćen brojnim zanimljivim događanjima, koje privlače mase stručnjaka i drugih posjetitelja iz segmenta afirmacije sportske djelatnosti. Među najpopularnije događajima su modne revije, ekstremni BMX / MTB bicikl skakanje u izvedbi prvaka Bosne i Hercegvovine, penjanje na vještačku stijenu, kao i demonstracija borilačkih vještina i još puno toga.

Pročitajte i:   Drama na Skadarskom jezeru: Krivolovci napali čuvare, jednog uboli, napadačima pomogao monah

Također, planirano je i organizovanje sportskih takmičenja u kolektivnim i individualnim sportovima (košarka, rukomet, nogomet, odbojka, squash, borilački sportovi i dr.)

Jedna od novina ovogodišnjeg Sajma je i predstavljanje ribolovačkih društava iz zemlje i regiona.
U periodu trajanja ovogodišnjeg 35. Međunarodnog sajma sporta organizator će organizovati promociju zimskog turizma i zimskih sportova u BIH i zemljama regiona.
Cilj je da se promovše zimska sezona 2009/2010 ( zimski sportovi na snijegu, ledu…) kao i turistički subjekti .

KSC Skenderija će intenzivno raditi na promociji zimske sezone 2009/2010 i na taj način privući građane BIH na jedno mjesto, na kojem ćete Vi imati priliku da im ponudite svoje programe i ponude za zimsku sezonu 2009/2010

Uvjereni da će te prepoznati priliku koju Vam nudi Sajam sporta 2010 KJP Centar Skenderija, Vam stoji na raspolaganju za realizaciju Vaših poslovnih ideja i planova.

Kontakt telefon/ fax: 033 201-173; 033 223-616
e-mail: emir.h@skenderija.ba Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript www.skenderija.ba

Pročitajte i:   Sretan Uskrs!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.