Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Božićno/Novogodišnje druženje na rijeci Klokot (www.unskiribari.com)

www.unskiribari.com
I pored izuzetno visokog vodostaja, ipak se održalo tradicionalno Božićno-novogodišnje druženje na reviru Klokot. Svake godine, pa tako i ove, dan nakon Božića okupljaju se ribari iz iz regije na Klokotu. Iako od ove godine imamo novu upravu revira, oni su odlučili da nastave sa tradicijom. U organizaciji FFK Lippy i RIZ Krajina upućen je poziv svima zainteresiranim da dođu na Klokot u subotu, 26.12. i uživaju u druženju i na taj dan besplatnom ribolovu. Pozivu su se odazvali gosti iz Hrvatske, Srbije kao iz BiH, ukupno oko 40 ribolovaca. Posebno zanimljiv momenat je bio kratka demonstracija i škola fly fishinga koju je prezentirao

Saša Zec iz Novog Sada, jedan od rijetkih u regionu koji posjeduje certifikat FF mastera. Iako se na druženju okupila sama elita fly fishinga, ipak je njegova prezentacija pažljivo popraćena od strane ribolovaca. Prisutnima su se takodjer obratili predsjednik FFK Lippy Nurvet Dervišević, te predstavnik FFK Patak, iz Sanskog Mosta, Fahrudin Bošković Bifi, kao i predsjednik USR UNA Bihać, Midžić Midhat Miško, koji je istakao važnost saradnje izmedju nove uprave revira Klokot kompanije RIZ KRAJINA i udruženja UNA iz Bihaća. Visok vodostaj nije spriječio naše ribolovce da love, tako da je bilo i ulova, gdje izdvajamo Marka iz Zagreba, Merima iz FFC Patak, i Amira Begića iz FFC Lippy, sa trofejnim ulovima kalifornijskih pastrmki, koje je uprava revira pustila u rijeku posebno za ovu priliku. Događaj je popraćen od strane TV USK. Organizatori druženja, RIZ Krajina i FFC Lippy su se pobrinuli za izvrstan ručak, kotlić, kao i piće za goste. Čitav dan je protekao u izvrsnom raspoloženju.U sumrak su se gosti razišli jer je pred mnogima bio dug put do kuće. Na kraju, može se jedino zaključiti da ovakvih druženja treba biti kudikamo više.Sve fotografije kao i video klipovi sa ovog druženja će uskoro biti dostupni na www.flyfishingklokot.com u foto i video galeriji. Bistro!
Adnan Mujakić

Pročitajte i:   Završena Premijer SPIN liga za 2024. godinu

One thought on “Božićno/Novogodišnje druženje na rijeci Klokot (www.unskiribari.com)

 • Postavio mečo 12 January, 2010
  niko nije bio pozvan “maksuz”, putem web portala je upućen poziv svim ribarima uopšteno. mada se slažem da su se komšije mogle pozvati direktno, al za to nisam ja odgovoran.
  a ja to janje na krušnici nisam probao. zato meni duguješ poziv kad se bude okretalo iduće 🙂
  pozdrav tebi i krupljanima

  —————————————————————————-

  Postavio diver 09 January, 2010
  Zna se ko dolazi nepozvan.
  Usput nek vam to bude lekcija iz komsijskih odnosa,e nije davno bilo kad smo na Krusnici pekli janje.
  Ok moja reakcija na ribu je usljedila posto nije bilo navedeno o kolikoj se kolicini radi pustenih kalifa.
  Ja mislio tona :-),s obzirom da gazda ima ribnjak 🙂
  Bistro vam i ubuduce

  —————————————————————————-

  Postavio mečo 09 January, 2010
  lapsus se meni potkrao memo, ali ja sam samo nnapisao šta sam saznao. sllagali mene , pa i ja slagao vas. sorry! 🙂 Ani ne islim nikog braniti, ali 20-tak kalifa je pušteno samo radi ugodjaja i gostiju. izuzetno visok vodostaj je onemogućio lov lipljena. a kalife će se pohvatati lako i vratiti nazad u bazen. al trebao si malo doći sa rošom i kompanijom da se zabavimo. Z!

  —————————————————————————-

  Postavio diver 06 January, 2010
  Toliko o autohtonim ribama za koje se zalaze rukovodstvo Klokota.
  I svaki imalo bolji ribar vidi okakvim se “atraktivnim ribama radi”,nesmijes je uzeti u ruku da nebi prsti kroz nju prosli.
  E adrenalina ……..

  —————————————————————————-

  Postavio memo 02 January, 2010
  Fino druzenje samo u tekstu se nekom podkrio lapsus Sasa Zec je EFFA instruktor kao i ja i jos nekoliko iz ex Yu samo za EFFa Mastera trebat ce jos Dunava da protece jedini je trenutno na Balkanu Aca Ivanovic ako smijem da kazem!!!

  —————————————————————————-

  Postavio fisko 31 December, 2009
  ubacite ove velike kalife kao uvijek! Da bude adrenalin kao nekad…kad drmne kalifa od 5,6 kila

  —————————————————————————-

  Postavio nurko 30 December, 2009
  pa eto, bilo je, šta mislite dečki, je li ono na klokotu bilo ok, treba li šta mijenjati, poboljšati ili …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.