Bosanska Otoka: Preminuo Stanislav – Cicko Tajić

BOSANSKA OTOKA: Dana 29.12.2009. godine u Kantonalnoj bolnici u Bihaću je preminuo umjetnik i likovni pedagog STANISLAV CICKO TAJIĆ.
Rođen je u Bosanskoj Otoci 1952 godine. Učiteljsku školu je završio u Bihaću a likovnu akademiju u Splitu.Bio je veoma aktivan i omiljen član sredine u kojoj je živio i radio.Kao član udruženja likovnih umjetnika BiH i Udruženja likovnih umjetnika “Krušnica” Bosanska Krupa bio je gotovo redovni učesnik likovnih kolonija: Počitelj, Krušnica, Kulen Vakuf a većinu svojih umjetničkih djela je poklanjao u humanitarne svrhe, najčešće u korist djece bez roditeljskog staranja.
Svoj duboki trag je ostavio i u ovdašnjim udruženjima. Kao fudbaler u NK Sloga, zatim i kao član KUD-a Mladost i LD Golub. Međutim, sa posebnim zadovoljstvom je često navraćao u USR “OTOKA” na čiji je prijedlog i izabran za jednog od tri predstavnika unsko-sanskog kantona koji će predstavljati SRS F BiH u skupštini SRS BiH.
Njegovom smrću Otoka je izgubila “svog” umjetnika, učenici omiljenog nastavnika, kolektiv u kom je radio, kako na komemorativnoj sjednici rekoše, “Čovjeka sa velikim Č ” a kako sam imao čast da ga lično poznajem i da s njim surađujem, mogu Vam kazati da smo i mi ribolovci izgubili ribolovca sa velikim R.
Za sve što je činio i učinio neka mu je vječna slava i hvala i poslednji put.
B I S T R O !

Predsjednik USR- OTOKA
Suljkanović Izet

Pročitajte i:   Neiskorišteni potencijali Buškog jezera

One thought on “Bosanska Otoka: Preminuo Stanislav – Cicko Tajić

  • 12. Januara 2010. at 15:47
    Permalink

    Postavio Mirza 02 January, 2010
    Neka mu je vjecna slava i lahka mu zemlja bila.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.