Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Novo “staro” rukovodstvo na čelu USR “Glavatica” Jablanica

Dana 20.02.2010.godine održana je izvještajno-izborna skupština USR “Glavatica” Jablanica. Prvi dio Skupštine, onaj izvještajni protekao je u odličnoj atmosferi, ako se izuzme par provokatora koji su došli sa namjerom da naprave zbrku, a ne da aktivno učestvuju u radu iste. Nakon toga krenulo se u rasprave i usvajanja izvještaja o radu, finansijskog izvještaja, izvještaja o radu ribočuvara, disciplinske komisije itd, kao i planova za 2010.godinu. Svi izvještaji su nakon kraće fer i korektne rasprave jednoglasno usvojeni.

Poslije toga usljedio je drugi dio Skupštine, odnosno onaj izborni koji obično izazove burnije reakcije , ali nije bilo tako. Pošto je kompletnom rukovodstvu istekao četverogodišnji mandat birani su Predsjednik Skupštine, U.O., Sekretar i članovi U.O. Tom prilikom potvrđen je još jedan mandat dosadašnjem rukovodstvu tako da je Predsjednik skupštine ostao Kovačević Armin, U.O. Arfadžan Ćazim, a Sekretar Šehić Admir. Nastupile su samo male izmjene u sastavu U.O. i članovima Disciplinske komisije.

Novo “staro” rukovodstvo se zahvaljuje svima na ukazanoj podršci i ovo nam je samo još jedan dokaz da smo prethodne četiri godine ovo Udruženje vodili u pravom smjeru. Naredne četiri godine nastavićemo istim i žešćim tempom, a pogotovo kada su u pitanju krivolov i kriminal na vodama. Pomalo nas zabrinjava trenutna situacija oko Zabrane ribolova na Kantonu, te Konkursa za dodjelu voda, ali ne iz razloga što nemamo načina da dobijemo vode na korištenje nego što ovakva situacija vodi samo ponovnom rasulu na vodama i njihovom pustošenju. Znamo da su u pitanju političke igre oko dodjele voda i da će to biti riješeno, nadamo se što skorije kako bi normalno nastavili svoj posao.   BISTRO!!

Pročitajte i:   Kod Pule ulovljena najotrovnija riba na svijetu, evo šta su pronašli kad su je otvorili

One thought on “Novo “staro” rukovodstvo na čelu USR “Glavatica” Jablanica

  • vrijeme ce pokazati sta cete dobro napraviti ..u svakom slucaju cestitam

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.