Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Počela ribolovna sezona na pastrmku

Uz obale Lašve 300 ribara
Brojna ribolovna udruženja proteklog vikenda organizovala su tradicionalne  fešte uz obale  rijeka u povodu otvaranja ovogodišnje ribolovne sezone na pastrmku. Najsvečanije bilo je uz obale rijeke Lašve u Busovači i Vitezu, gdje se okupilo više od 300 sportskih ribolovaca iz Busovače, Viteza, Zenice, Kaknja i Sarajeva, a gosti su im bile Udruženje Žena – ženi  prijatelji Busovače. Kako bi sve proteklo u najboljem redu pobrinuli su se  sportski entuzijasti i sportski ribolovci ovog kraja koji su pripremli bogatu trpezu, pečenje, osvježavajuće napitke i dobru muziku. Na Reviru Ivo Petrović «Oko» sve je dobro organizovano, a prvi čovjek ribara Busovače, Ivo Tomčić sa svojim saradnicima Vejsilom Musakadićem, Besimom  Ferhatovićem i Borislavom Bilićem pripremili su bogatu trpezu i lijepo druženje.
Tako je bilo i u Vitezu gdje je
Dragan Jonjić, predsjednik S.R.D. “Vitez” sa svojim saradnicima uz obale Lašve organizovao pravu ribarsku feštu na kojoj je bilo dobre pjesme i muzike, a i ulova ribe. Nakon fešte,  jedan broj ribara,  poslije pet mjeseci pauze, sa štapovima u ruci krenuli su da love pastrmku.Fikret  Gadžun, Mladen Mlakić, Haso Šanihović ulovili su po pet pastrmki.
Krajem prošle godine S.R.D. “Vitez” obogatilo je svoje vode sa potočnom pastrmkom, a tako je bilo i u Busovači.
Ribari ovog kraja prošle godine lijepo su očistili obale rijeke Lašve, a akcija se nastavlja i ove godine nakon što se smanji vodostaj rijeke. Posebnu pažnju posvećuju u radu sa mladima, te uzgoju i zaštiti ribljeg fonda na vodama kojim gazduju.
Tako to rade vrijedni ribri iz Viteza i Busovače.
Foto i tekst: Ismet Bajrović

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo F BiH u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale - SPIN

4 thoughts on “Počela ribolovna sezona na pastrmku

  • Svaka čast na lijepo organizovanom otvaranju… posebno na ideji da to uradite u saradnji sa udruženjem “Žena – Ženi”, odličan primjer da nismo primitivno društvo kao što bi nas neki željeli ocrniti…

    Želim vam uspješan ribolov i BISTRO u ovoj sezoni!!!

  • Ma nisam ni sumnjao da cete vi to super dobro organizovati. I ove godine, kao i prethodnih biti cu vas redovni gost. U ovom dijelu drzave (nazovimo je drzavom), ne postoji bolje organizovan FF rivir od vaseg… CESTITAM ….

    Puno pozdrava i lijepih zelja za uspjesan rad (kakav sam i navikao od vas)…

  • Skoro zaboravih, zovite te zene cesce … Da nam svojim prisustvom uljepsaju boravak na reviru …

  • čestitamo na otvorenju ribolovne sezone i zahvaljujemo se na pozivu upućenom udruzi žena-ženi prijatelj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.