Ribarski klub “Bistro”Sydney – Takmičenje Sydney Metro Divizije

27-28/02/2010. godine održano je drugo ovosezonsko takmičenje Sydney Metro Divizije(SMD) pod nazivom The Ron Nelson Memorial Deep See Championships – ribolov u dubokim vodama oko Sydney-a.
Domacin je bio St George Fishing Club. Na ovom takmičenju takmičari kluba “Bistro” su nastupili samo sa jednim seniorskim i jednim juniorskim timom i samo sa dva čamca.(Poredjenja radi, za domacina se takmicilo tri tima sa šest čamaca)
I pored toga ostvaren je vrlo dobar rezultat.
Seniorski tim u sastavu Mirsad Bošnjak – Panter (55 riba 27,92 kg), Hazim Harry Ljubljanac (35 riba 13,26 kg), Fikret Frenk Kolarić (22 ribe 10,50 kg) i Ermin Beširević Maca (22 ribe 9,32 kg) osvojio je
treće mjesto sa ukupno 134 ribe / 61 kg, iza B tima St George i A tima AFA Club koji je pobjednik ovog takmičenja (koji su na dubini preko 300 m pronašli Blue Eye Cod i ulovili 11 riba prosječne težine 10 kg).
Moramo spomenuti ribarski klub Sesa-A tim na celu sa predsjednikom SMD Mr Paul Cooper-om, prošlogodišnji pobjednici na ovom takmičenju sa dva Marlina 125 i 157 kg, i ove godine su išli na sve ili ništa.Imali su na “udici” 7 (sedam) Marlina, jedanput “Doable Hook” ali ulovili su samo jednog manjeg oko 70 kg,tegovali i pustili, tako da su osvojili samo 100 poena i posljednje mjesto.
Juniorski tim u sastavu Jasmin Jason Ljubljanac,Haris Beširević, Sheyla Ljubljanac i Amel Beširević ponovo je, po drugi put uzastopno, pobijedio osvojivši prvo mjesto sa ukupno 51 ribom/20.14 kg.
Ponovo su se posebno istakli Mirso Panter pobjednik u Veteranskoj konkurenciji, koji je osvojio tri trofeja za najveće ribe takmičenja: Snapper (slicna nasem zubatcu), Bream i Tarwhine te Jasmin Jason Ljubljanac pobjednik u juniorskoj konkurenciji (30 riba/11,94 kg) i sa najvećom ribom za juniore Taylor.
Ermin Besirević Maca imao je najvećeg Travelly-ja.
Bistro iz “Bistra”

Pročitajte i:   Slavna glumica sa suprugom milijarderom čistila smeće na dnu mora

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.