Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Lipljen u Lašvi nakon 10 godina

Vijesti koje sam ostao dužan objaviti, a koje su još prošle godine  stigle iz USR “Busovača”
Udruga sportskih ribolovaca iz Busovače je zasigurno jedna od aktivnijih udruga s ovog područja ako ne i najaktivnija posebice u promicanju ekološke svijesti, kulture i sporta. I u ovim teškim vremenima ova udruga i ljudi koji je vode smogli su snage i sredstava da u samo par dana poribe Lašvu dva puta i to lipljenom i pastrmkom. Poribljena je rijeka Lašva u predjelu fly fising revira I.P. OKO. Ovaj događaj obradovao je sve ribolovce s ovog područja kao i sve ljubitelje prirode u cjelini.
Koliko je ovaj događaj značajan za ovo područje govori činjenica  da rijeke s ovog područja nisu već deset godina poribljavane lipljenom jednom od autohtonih vrsta ovog podneblja. U posljednje vrijeme lipljen je bio
jako rijetko na udicama ovdašnjih ribolovaca ali evo USR Busovača se pobrinula da vrati Lašvi bar jednim dijelom ovu prelijepu kraljevsku ribu.
Od otvorenja revira prošle godine ovo je već četvrto poribljavanje a  popratili su i predstavnici lokalne vlasti, između ostalih i načelnik ove općine Asim Mekić te brojni članovi i prijatelji ove udruge. Da sve ostane ovjekovječeno pobrinula se TV KISS.

Pročitajte i:   Održano 2. kolo Premijer lige BiH u lovu šarana i amura

Udruga sportskih ribolovaca Busovače ulaže velika sredstva da bi fly fishing revir I.P.OKO na Lašvi učinili dragim pristaništem svih mušićara bih pa i inozemstva. Udruga inače radi s velikim entuzijazmom pa tako u ovim teškim vremenima, s financijskog gledišta, uspijeva održati revir bogatim ribljim fondom a to dokazuje i činjenica da početnici uve kategorije sportskog ribolova mogu zasigurno osjetiti strast borbe s pastrmkom, lipljenom, mrenom a iskusniji, lukaviji i sretniji i s mladicom. Revir nudi prelijepi ambijent za ribolov uz pristupačne cijene.
O svemu više na www.usr-busovaca.com

Održano udružinsko takmičenje

U organizaciji Udruge sportskih ribolovaca Busovače protekle nedjelje upriličeno je tradicionalno takmičenje u ulovu ribe disciplina PLOVAK. Naime, na jednoj od najboljih staza u BIH “DRIVUŠA” na rijeci Bosni u općini Zenica po prelijepom vremenu busovački ribolovci su pokazali umijeće u ovoj popularnoj disciplini.

Inače udružinsko takmičenje privlači veliki broj zaljubljenika u svim kategorijama pa tako i ovaj put smo bili svjedoci “žestoke” borbe kadeta, pionira i seniora naše udruge. Uz prelijepo druzenje i ribolov ovo takmičenje je doista priredilo lijepe trenutke posebice onim najmlađim dobitnicima medalja i ostalih priznanja te nagrada. Poslije nekoliko sati natjecanja najbolji su se izdvojili te se zasluženo okitili priznanjima, a evi i rezultata:

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju

U kategoriji kadeta najbolji su bili:
1. mjesto Nenad Tomičić  2. mjesto Ivan-Petar Varešković 3. mjesto Dario Vrdoljak

U kategoriji Juniori dobitnici priznanja su:
1.mjesto Emrah Ćatić 2.mjesto Josip Malenica 3. mjesto Haris Hajdarević

U kategoriji seniora neizvjesno je bilo do samog kraja a pobjednici su:
1. mjesto Amir Sunulahpašić 2. mjesto Anto Vujica Treće mjesto Zvonko Akrap

Više slika u GALERIJI SLIKA NA STRANICI UDRUŽENJA
Svi pobjednici imat će priliku svoje umjeće pokazati i na kantonalnom takmičenju koje će se održati 31.05. 2009. u mjestu Zanesovići općina Bugojno, pa im i tamo želimo mnogo uspjeha. O svemu više na www.usr-busovaca.com

Ovom prigodom rukovodstvo USR Busovače se zahvaljuje UGSR BISTRO Zenica na ustupanju staze kao i na dugogodišnjoj suradnji dvaju udruženja a mi ćemo vas izvještavati o dešavanjima na predstoječim takmičenjima.
BISTRO!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.