Najnovije vijestiUlovi

Браво мајсторе!

Томица-Томо Маринковић члан С.Р.Д. “ОПТИМА” Модрича, уловио је на ријеци Босни на потезу Кладара 20. 07. 2009. године у 20.10 часова сома тешког 14.5 кг. Иако је, како сам каже, његово задовољство лов смуђа, кога, нажалост, и тога дана када је на штапу била окачена Rapala Shad Rap Shallow Runner од 7 цм.
Тачно у 20,10 часова сом је зграбио исту десетак метара од обале и снажно кренуо низ матицу.
Група младића која је пијуцкала на супротној обали, угледавши како сом снажно савија врх штапа, поскакала је на ноге и навијање је почело. Није се дао збунити искусни вараличар иако је на штапу имао најлон од 0,30 мм, а ни трокуке на воблеру због величине нису обећавале много, а “навијачи” са супротне обале су били све гласнији и нестрпљивији у жељи да што прије угледају рибу.
Након петнестак минута надмудривања, сом се коначно нашао на обали.
Са друге стране обале громогласно се чуло
“браво мајсторе”, “подигни га, подигни”, срећни риболовац није крио задовољство. У том моменту наишао је модрички рибочувар Илија Угљешић, честитао на оствареном улову и уједно потврдио исти. Штап Нуреrlоор 3,00 мм тежина бацања 20-50 г, машиница Ehege 4000 намотана најлоном Sanger 0,30 мм, уз искуство риболовца, одрадили су своје. Ништа није заказало, а за то је једним дијелом засужна и квалитетна опрема набављена у модричкој продавници “PRO FISHING”.
Али овдје није крај приче, дана 15. 08. 2009. године у поподневним часовима, Томо поново излази на воду. Исти воблер, исти штап иста машиница исти најлон али сад од 0,35 мм. Тачно у 18.25 на потезу Гаревца сом је зграбио воблер уз саму обалу на самом изласку истог из воде. По његовом бијегу, каже Томо, радило се о већој риби и овог је било знатно теже савладати. Три пута се сом дочепао дна, залегао. Било га је тешко помјерити али на крају зна се ко је попустио.
Након 30 минута замарања сом дуг 1.48 м био је на обали. Вага је показала тачно 19 кг. На крају упитан, који му је улов дражи, Томо одгова­ра: “Оба су ми драга али први улов некако ми се више урезао у памћење, он ме више држи, признајем он ми је и дражи”, завршава своју причу овај спортски риболовац, узима штап у руку, качи рапалину торбу на леђа упутивши се низ обалу до неке нове прилике до неке нове приче уз познати поздрав “БИСТРО”
Маринковић Вања – Ribolovne novine iz januara 2010. godine

Pročitajte i:   U Kiseljaku oboren rekord svjetskih ribolovnih prvenstava; Medalja i za BiH

2 thoughts on “Браво мајсторе!

  • bravo majstore svaka cast

  • Lijep tekst a jos ljepsi ulovi,
    Neka je Bistro i u buduce.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.