Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

UGSR “Fojnica” – Kratka prezentacija

Udruženje građana sportskih ribolovaca – Fojnica nasljeđuje u svemu dosadašnje Udruženje koje je postojalo pod nazivom “Sportsko-ribolovno društvo Fojnica”, osnovano 1923.godine, prvi put zvanično je registrovano 1946.godine kao Udruženje ribolovaca za srez Kiseljak sa središtem u Fojnici, a kasnije pod nazivom Sportsko-ribolovno društvo Fojnica, registrovano kod Opštinskog sekretirijata za unutrašnje poslove Fojnica, broj 06/213-17/86, od 17.04.1986.godine.
Trenutno Udruženje okuplja oko 250 aktivnih članova, koji svoje djelatnosti ostvaruju kroz sekcije koje okupljaju članove prema mjestu stanovanja. Svojim radom i zalaganjem naše Udruženje je jedno od
najaktivnijih u Kantonu i Federaciji.Udruženje svoje aktivnosti i obaveze usklađuje sa Planom rada za  tekuću godinu koji odobrava nadležno Kantonalno ministarstvo. Udruženje je inače dobilo ribolovno pravo od nadležnog Kantonalnog ministarstva na  ribolovnog područja / ribolovne zone na period od 10 godina na vodama općine Fojnica.

Svake godine UGSR Fojnica organizuje i uzme učešće u više sportskih ribolovnih takmičenja u više disciplina u okviru udružinskih, kantonalnalnih i saveznih takmičenja.  Ove godine je Udruženje svoje težište aktivnosti usmjerilo u realizaciju sljedečih planova:

  • Poribljavanje vodotoka i čišćenje istih,
  • Izgradnja ribarskih staza i objekata, te uređenju takmičarskog revira za sportske aktivnosti.
  • Zagrađivanje objekta Ribnjak i djelimično renoviranje istog,
  • Renoviranje mrijestilišta te pokretanje proizvodnje riblje mlađi za vlastite potrebe poribljavanja vodotoka kojim gazduje naše Udruženje.
Pročitajte i:   UGSR 'Bistro' Zenica: Započela udruženjska 'Mala škola ribolova'

Sve pomenute zadatke i planove ne bih bilo moguće realizovati bez velike pomoći velikog broja članova i prijatelja našeg Udruženja, te se ovom prilikom zahvaljujemo istim.

Srdačan pozdrav i BISTRO!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.