Ubačeno 120 kilograma mlađi šarana

U jezeru i po 10 kilograma amura i tolstobika • Prisustvovao i veterinarski inspektor i članovi komisije
Udruženje sportskih ribolovaca Bugojno u okviru svojih redovnih aktivnosti izvršilo je poribljavanje jezera Zanesovići sa 120 kilograma jednogodišnje mlađi šarana. Prvi put u jezero je ubačena dvogodišnja mlađ amura i tolstobika.
Biljni svijet
– Radi se o vrstama ribe, koja je klasificirana u biljojede, a s obzirom na strukturu vode i biljnog svijeta u jezeru, prija im voda i bit će u jednu ruku čistači trave i drugih biljaka u vodi. Ubacili smo po 10 kilograma amura i tolstobika. Riba je nabavljena u ribnjaku u Prnjavoru i vrijednost je 1.000 KM. Poribljavanje je izvršeno u prisustvu dežurnog kantonalnog veterinarskog inspektora i članova komisije za poribljavanje našeg udruženja – kaže predsjednik bugojanskih sportskih ribolovaca Ismir Meškin.
Uspješna saradnja
Također, u okviru veoma uspješne saradnje sportski ribolovci iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja su kolegama u Bugojnu donirali po 10 kilograma amura i šarana, koji su također pušteni u jezero Zanesovići.
Pripreme za Kup
Inače, bugojanski ribolovci se pripremaju za organizaciju Kup takmičenja u ulovu ribe udicom na plovak u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Na ovo takmičenje, koje bi se upriličilo u povodu obilježavanja 20. maja, Dana općine Bugojno, bit će pozvane brojne ekipe iz naše zemlje.
Dnevni avaz

Pročitajte i:   USR „Neretva 1933“ Mostar: U četvrtak Izborna Skupština udruženja /udruge

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.