Šaran sa jezera Kop Šićki Brod

Preko praznika, ribolovci koji nisu “papučari” su uspjeli izaći na vode.
Tako su kolege sa foruma i članovi ekipe “Đinđi – Rinđi”, Mirza (mirza22)  i Jasmin (feeder), ekipe koja je na nedavno održanoj “Smolućijadi 2010” zauzela peto mjesto, praznik proveli na jezeru Kop Šićki Brod.

Kako piše stariji (ali ne ozbiljniji) član ekipe Mirza, prvo jutro, u 6:20 su imali prvi udarac i na suho je izašao prelijep “golać” od 11.300 kilograma.

Nastavak dana je protekao prilično mirno, da bi u sumrak, oko 19:30 drugi član ekipe imao udarac.
Jasmin je kontrirao i imao je ribu na štapu.No,
nakon 40-tak sekundi borbe, riba se otkačila.
I pored ovog peha, kako Mirza piše, imali su lijep provod na jezeru u društvu prijatelja koji su ih tokom ove kampanje posjećivali.
A ja…ja sam morao u posjetu tazbini.
Pročitaj prvu rečenicu ove vijesti.
Bistro, Đinđi – rinđi!

Pročitajte i:   Хуко хуко куп: Уловљено седам младица- Јајчанин најбољи

4 thoughts on “Šaran sa jezera Kop Šićki Brod

  • 7. Maja 2010. at 00:28
    Permalink

    Đinđi minđi svi koji nisu pecali za 1 Maj sa vama su papućari jel??? Ima i drugih voda osim kopa. Bistro 😉

  • 7. Maja 2010. at 08:53
    Permalink

    @Carpexpert – Nisu njih dvojica pisali text, ja sam pisao text, a ovo je bilo na moj racun.Malo pazljivije procitaj, jer na kraju texta stoji:
    A ja…ja sam morao u posjetu tazbini.
    Pročitaj prvu rečenicu ove vijesti.

    Dakle, ja sam “papučar” u ovom textu jer sam isao “tazbini” a ne u ribolov.
    A ako se jos neko nadje u ovom, do njega je 😉
    Bistro!

  • 10. Maja 2010. at 14:33
    Permalink

    imenjak jeftino tusim punice ,a za svekrve duplo naplacujem ,,,bistro pa da se moze na vodu

  • 10. Maja 2010. at 21:52
    Permalink

    Roko pisao si kako saranova ikra nemoze da opstane u jezeru Sicki radi hladne vode,zasto se ne pokusa ubaciti ponovno kaliformijska pastrmka kojoj voda odgovara a i znamo koliki su primjerci vadjeni iz istog.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.