Novi pomor ribe

Mail koji je jutros stigao od kolege ribolovca o novom pomoru ribe na našim vodama
“Javljam se Vama, kolegama ribolovcima, nažalost ne sa slikama tofeja, nego sa još jednim primjerom ljudskoga nemara, aktom koji bi svagdje drugo bio oštro osudjen.
Naime, rijeka koja protiče mojim selom, selom Ljubače, nadomak Tuzle, jednim, velikim dijelom je kontaminirana, nikakav vid flore ili faune na tom potezu ne egzistira.
Mišljenja smo da je fabrika sokova, izgrađena prije par godina, glavni i odgovorni krivac za nastalo stanje.
U dva navrata smo dovodili inspekciju, uzimali analize…da bi kako obično biva krivac prošao nekažnjeno, navodno zadovoljava sve kriterije.
Da li zadovoljava – prosudite sami…šta bi tek bilo
da ne zadovoljava
Bistro!”
Ribolovna zajednica jezera Modrac – UGSR ‘Mrena’ Živinice


Pročitajte i:   Završena Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju

8 thoughts on “Novi pomor ribe

 • 12. Maja 2010. at 19:17
  Permalink

  BOZE SACUVAJ, DABOGDA IM U KUCI OVAKO BILO…

 • 12. Maja 2010. at 20:49
  Permalink

  ovi sto ovo rade, sigurno su greskom sisali tatu umjesto mame – jedino logicno objasnjenje, pa slijedi da je inspekcija sisala tatu al’ od komsije.

 • 12. Maja 2010. at 21:29
  Permalink

  Sisala,da ali ‘privatna’ jasla,tako da znam,da ni ovoga puta od svega pokrenutoga nece nista biti…
  Sramota me sto zivim ovdje,tacnije,pored rijeke ove,gdje sam pecati i naucio…
  Sram me,pokoljenja buducih…

 • 12. Maja 2010. at 22:43
  Permalink

  Trebalo bi pozvati novinare i televiziju zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo da oni uzmu analize vode pa da se vidi ko zagađuje i od čega crkava riba .

 • 12. Maja 2010. at 23:06
  Permalink

  Only in Bosnia!!!

 • 13. Maja 2010. at 11:23
  Permalink

  “Operite” inspektora u toj vodi… mozda tako shvati…

 • 14. Maja 2010. at 08:22
  Permalink

  upotpisu navedenog teksta nalazi se srz. jezera modrac odnosno udruzenje mrena sto nije tacno. slazemo se sa izjavama inatoisom izuzev dijela gdje se proglasava krvivac (zagadivac) sto jos nije dokazanoi. iskoristio bih priliku i ovaj put javno pofalio policisku upravu stanice zapad, inspekcisku sluzbu i krim policiju koje su uzasle na lice mjesta u veoma kratkom roku po dojavi. jos bih molio odgovorne koji rade na analizi vode i uginule ribe da budu na nivou zadatka a zatim odgovorne do koji ce doci podaci analize javno i korektno objave.ovaj put zajednica jezera modrac ici ce do karaja pa ako cak do medunarodne zajednice. treba naglasiti da se u isto vrijeme desava pomor ribe i u jezeru modrac i o tome su obavjesteni nadlezni organi na celu sa kantonalnim ministrom.na kraju imajmo na umu da vode nenasledujemo vec posudujemo od svoje djece. “bistro”

 • 14. Maja 2010. at 10:03
  Permalink

  Neko, ko je poslao ovu vijest, je potpisao tako, a očito upoznat sa stanjem i, sigurno, i član Udruženja i poznavalac stanja i aktivnosti Udruženja.
  Trebali ste vi, kao zajednica i oni koji gazduju tim vodama to uraditi (poslati/obavjestiti javnost), i sad, kad je neko to uradio, vi se ogradjujete da “niste vi”.
  Ne vidim svrhu “ogradjivanja”, ako je sve u vijesti tačno, a iznešeno je mišljenje ko bi mogao biti zagadjivač a nije se “proglasio zagadjivač”.
  Ponavljam, umjesto da animirate sve medije, da se sve to obznani, vi se ovde “ogradjujete” od teksta nekog od vaših članova kojem je puna čaša zagadjenja i devastiranja voda u njegovom okruženju.
  Ne kontam!?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.