Iz rijeke Bosne izvučeno truplo krave

Intervencija je uslijedila nakon što se truplo počelo raspadati
Dva tima zeničkih vatrogasaca imali su prekjučer poslijepodne neobičnu intervenciju, koja je uspješno okončana iza 19 sati. Nakon niza intervencija spašavanja kućnih ljubimaca, ovaj put vatrogasci su iz korita rijeke Bosne trebali izvući truplo krave, koje se zaglavilo među trupcima, granjem i velikim količinama smeća između stubova bivšeg Drvenog mosta, koji povezuje zenička naselja Bilmišće i Odmut.
Intervencija je uslijedila nakon što se truplo počelo raspadati, te se neugodan miris počeo širiti u pravcu susjednih zgrada. Nakon što su bili primorani upotrijebiti i motorne pile, te nekoliko čamaca, mještani okolnih zgrada rekli su nam da je truplo krave, ali i nekoliko manjih koji su se vidjeli među gomilom smeća, donijela mutna Bosna protekle sedmice.
Više od tri sata bezuspješno se pokušavalo
sajlama, kukama te “kašikama” vatrogasnih i vozila komunalnog preduzeća “Alba” osloboditi zaglavljeno truplo. Tokom ove neobične akcije, osim komunalaca i vatrogasaca, morala je intervenirati i policija koja je preusmjeravala saobraćaj Drvenim mostom, koji je jedna od najfrekventnijih saobraćajnih tačaka u Zenici.
– Izvlačenje je uspješno okončano nakon što su vatrogasci uspjeli doći do trupla, vezati ga za čamac, te nizvodno nekoliko stotina metara spustiti se niz tok Bosne, a onda ga prevući do obale. Tu su ga radnici “Albe” utovarili na vozilo i prebacili na deponiju – kazao nam je zamjenik komandanta Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica Nasir Beganović.
A Džonlić – Dnevni avaz

Pročitajte i:   СРД „Алаговац“ Невесињe: Ново порибљавање ријеке Заломке

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.