Najnovije vijestiOstale vijesti

Obavještenje iz Ribarskog kluba “Bistro” Sydney

Bistro prijateljima “Bistra”
Želim da vas obavijestim da će se prvi sastanak nove uprave  ribarskog kluba “Bistro” održati u srijedu 21/07/2010. sa početkom u 7 pm u privremenim prostorijama kluba u sedu na bosanskom centru u Leppingtonu.
Dobrodošli su svi trenutni članovi kluba kao i potencijalni članovi.
Dnevni red će se odnositi u prvom redu vezano za osiguranje naših članova kluba u ribolovu, novim propisima Australijske Ribolovačke Asocijacije, dogovora oko plana klupskog takmičenja za sljedeću sezonu i usklađivanja klupskog takmičenja sa takmičenjem na nivou Sydney Metro Divizije i na državnom NSW nivou kao i diskusija oko konačnog riješenja vezanog za prostorije kluba.
Pozivamo stare i nove članove da se sto prije učlane u klub i obnove članarine pošto se krajem ovog mjeseca moraju prijaviti  članovi kluba za SMD diviziju i platiti novčane obaveze za sljedeću sezonu u pogledu članstva i osiguranja članova.
Iz razloga mnogih nesreća i pogibji u ribolovu i na takmičenjima, AAA Ribolovna Asocijacija Australije i Ribolovna Asocijacija NSW donijeli su nove
restriktivne propise u pogledu sigurnosti članova klubova koji se zvanično takmiče.Na posljednjem sastanku Sydney Metropoliten Divizije održanom u ponedeljak 12/07/2010 predstavnici kluba Bistro, Fikret Kolaric i Hazim Ljubljanac, kao i predstavnici svih klubova u SMD upozoreni su da se novi propisi moraju strogo poštivati da se izbjegne krivična i materijalna odgovornost članova uprava klubova za slučajeve nesreće ili smrti članova klubova na takmičenjima na svim nivoima.Svim klubovima je naređeno da ove godine do kraja jula izmire sve svoje finansijske obaveze prema savezu ribolovaca NSW i prema osiguravajućim organizacijama i da za 6 (sest mjeseci) usklade svoja konstitutivna akta sa novim propisima.Ukoliko klubovi to ne urade, gube pravo takmičenja na svim nivoima u Australiji a članovi kluba neće biti pokriveni osiguranjem te u slučaju nesreća isključiva odgovornost bit će na samim upravama klubova.
Sta to znaci? Jednostavnim riječima – svi trenutni članovi i oni koji to žele biti i takmičiti se i učestvovati u svim aktivnostima klubova, moraju se prijaviti u klub, platiti članarinu ($50.00) i troškove članstva u SMD što uključuje posebno osiguranje ($20.00) do kraja ovog mjeseca, ove godine.
Slijedece (2011.) godine, zadnji rok je kraj juna mjeseca.Samo tako mogu biti članovi kluba i asocijacija te uzimati učešća u svim, ne samo ribarskim, aktivnostima kluba i biti potpuno osigurani u slučaju nesreće ili smrti u tim aktivnostima.
U suprotnom, ne mogu se više primati u članstvo tokom godine, kako je do sada bila praksa u svim klubovima u SMD, niti se mogu takmičiti i odlučivati za klub.
Slijedeći prijem članova kluba bit će po strogim pravilima i to prijem samo na osnovu pismenog zahtjeva i prijedloga dva člana kluba u junu mjesecu 2011.
Molimo sve članove da ovo shvate ozbiljno i nova uprava će striktno poštivati nove propise državnog i australijskog saveza da ne bi došla u poziciju materijalne i krivične odgovornosti njenih članova.
Bistro iz Bistra.

Pročitajte i:   OBAVJEŠTENJE: Promjena lokacije održavanja Prvenstva i Kupa SRS F BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.