Najnovije vijestiTakmičenja

Praznik na Ugru

Pripreme za Šesti internacionalni kup Ugra 2010” u flaj fišingu, tehnikom mahač, koji će biti održan od 30. jula do 1. avgusta na rijeci Ugar kod Kneževa/Skender Vakufa, teku prema planu.
“Zadovoljni smo kako teku pripreme za tradicionalno takmičenje u flaj fišingu koje će i ove godine okupiti veliki broj ribolovaca. Istina, imali smo manjih problema s vremenom, ali sve će biti spremno za Šesti kup Ugra”, rekao je Radovan Đurić, sekretar Sportsko-ribolovnog društva “Ugar”, koje je organizator Kupa.
Đurić je rekao da je cilj manifestacije popularizacija riječnog turizma ovog kraja, ali i cijele države, te dodao:
“Pozvao bih sve koji vole ovaj sport i prirodu da dođu na trodnevno druženje. Siguran sam da će uživati.”
Svečano otvaranje Kupa Ugra biće
30. jula, a 31. jula i 1. avgusta na programu je takmičenje.
“Očekujemo učešće između 20 i 30 takmičara iz Bosne i Hercegovine i okruženja, a tačan broj ćemo znati neposredno prije početka takmičenja”, rekao je Đurić.
Pravo učešća na takmičenju imaju svi zainteresovani ribolovci koji su stariji od 18 godina. Oni su dužni da sa sobom ponesu štap, kotur sa špagom, mrežu za prihvat ribe i ribolovačke čizme. U toku takmičenja na vezu se može koristiti jedna vještačka muha slobodnog izbora, a takmičenje će biti održano po zvaničnim propisima Svjetske flaj fišing organizacije. Organizator je pripremio nagrade za sve učesnike, a posebne nagrade će biti dodijeljene takmičarima koji zauzimu prva tri mjesta. Prošle godine najuspješniji je bio Simo Marković iz Kneževa.
Medijski pokrovitelj tradicionalne manifestacije, koja okuplja veliki broj takmičara i posjetilaca, su “Nezavisne novine”.

Pročitajte i:   OBAVJEŠTENJE: Promjena lokacije održavanja Prvenstva i Kupa SRS F BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.