Najnovije vijestiUlovi

Eldar Imamović – mala galerija velikih ulova

Ove slike smo dobili  nešto dužim putem, iz druge ruke.Mirzet Mujačić nam je proslijedio ove slike koje je dobio od svog prijatelja Eldara Imamovića, tako da nemamo nekog konkretnijeg teksta.
Mirzet piše da je Eldar pasionirani varaličar i da su svi ovi ulovi na varalice kojih Eldar, u svojoj kolekciji, ima preko 300 komada.
Po Eldaru, riba je “pobudalila” u zadnje vrijeme jer se i tolstolobik počeo zalijetati na varalicu – Eldar je jednog sa slika uhvatio za unutrašnju stranu usta što je klasično “uzimanje”  a ne slučajno kačenje, a i drugi je bio zakačen sa donje strane usta.Oba tolstolobika je imao u sat vremena, a i još jednog koji je spao, koji je, po našem ribarskom običaju, bio najveći. 😉
Sat vremena se borio sa tim trećim i ništa mu nije mogao, a snaga ribe koja je bježala sredinom matice se ne može porediti ni sa
somovom snagom.Tri puta je uspjevao ribu dovlačiti do obale, i po “odokativnoj” procjeni, riba je imala preko 20 kilograma.
Da li na ova tri tolstolobika ima uticaj to što će planeta Mars u posljednjih 60.000 godina, 28.08. biti najbliže Zamlji, te će se taj dan, tokom noći, moći vidjeti u pozadini mjeseca golim okom, ne znamo, no kažu da će se kod ljudi ovo dana javljati nesanica.
Eto prilike za noćni ribolov 😉
Bistro!

Pročitajte i:   SRD Ključ: Izvršeno poribljavanje Sane i Sanice

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.