Mostar: Međusobnim sukobima ribara konačno došao kraj

Jedinstveno udruženje spojilo lijevu i desnu stranu Neretve.Prema odluci Skupštine, dosadašnja četiri udruženja i njihovih šest sekcija imat će jedinstveni upravni odbor i predsjednika.
Konačno je došao kraj međusobnom sukobljavanju udruženja sportskih ribolovaca u Mostaru, što je kulminaciju imalo u incidentima, krivičnim prijavama i zabranama ribolova.
Naime, preksinoć u Domu Herceg Stjepan Kosača održana je konstituirajuća sjednica skupštine novog udruženja koje je ujedinilo sva postojeća sa lijeve i desne obale Mostara.
Novo jedinstveno udruzenje sportskih ribolovaca u Mostaru nosit će naziv “Neretva 1933”.Mnogi članovi Skupštine ocijenili su ovo kao historijski čin u gradu na Neretvi.Prema odluci Skupštine, dosadašnja četiri udruženja USR “Neretva”, SRD “Bistro” Drežnica, SRD “Blagaj” i UŠR “Jug-2009” i njihovih šest sekcija imat će jedinstveni upravni odbor i predsjednika.
Za predsjednika USR “Neretva 1933” imenovan je

Krunoslav Špec, a njegov zamjenik je Sulejman Ćurić, dok su za čelnike Skupštine izabrani Emir Čusto – Zela i Željko Knezović.
– Najvažnije je da smo uspjeli nešto što do sada nije urađeno, a to je zbližavanje dvije obale, što je dobar primjer za Mostar.Sada ćemo kao jedinstveno udruženje imati dalkeko bolju organizaciju, što će nam omogućiti da organizovanije idemo na tendere.Cilj nam je da dobijemo gospodarenje Neretvom za narednih 10 godina – kazao nam je Špec.
Na prvu skupštinu novog udruženja odazvao se veliki broj sportskih ribolovaca iz Mostara, a njima su predočeni planovi za naredni period, koji podrazumjevaju uređenje ribarsko-čuvarske službe, borba protiv ribokrađe, poribljavanje rijeke, te uvođenje sportsko-turističkog ribolova.
A.Du. – Dnevni avaz

Pročitajte i:   Održan 11. Memorijal Sead Džigumović Rambo - 'RAMBO CUP 2022'

5 thoughts on “Mostar: Međusobnim sukobima ribara konačno došao kraj

 • 1. Septembra 2010. at 22:03
  Permalink

  Čestitke komšijama na postignutom dogovoru. Nadam se da će se dobra saradnja sa dosadašnjim udruženjima koja su u sastavu novoformiranog nastaviti na obostrano zadovoljstvo.

  BISTRO!

 • 1. Septembra 2010. at 23:48
  Permalink

  hajd u zdravlje

 • 3. Septembra 2010. at 08:23
  Permalink

  svaka cast ljudima .. BISTRO

 • 4. Septembra 2010. at 13:08
  Permalink

  Čestitka svim Sportskim ribolovcima Mostara sa željom da uspješno potraje. Bistro.

 • 9. Septembra 2010. at 22:31
  Permalink

  Odmah se posvađali na prvoj sjednici Upravnog odbora. Formirali 5-to udruženje a nastavljaju funkionisati dosadašnja 4.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.