Najnovije vijestiTakmičenja

Memorijalni Kup “Siegi Stabhuber – Austrijanac”

Siegfrid Stabhuber, na forumu sa nikom “Austrijanac”, bosanski zet, šarandžija, kolega sa foruma, naš prijatelj, preminuo je 10.05. ove godine.Čovjek sa kojim nas je, osim ribolova, vezalo i oduševljenje jezerom Smoluća koje je naš Austrijanac promovisao i na drugim stranicama, među drugim šarandžijama.Prilikom svakog dolaska u Bosnu i Hercegovinu, sa svojom suprugom Sandrom, Siegi je provodio par dana u ribolovu na ovom jezeru.Jednom prilikom smo se i upoznali, proveli par sati u razgovoru o svim temama, ne samo ribolovu, i na rastanku rekli ono “Vidimo se i bistro!”.
Siegi mi u jednoj poruci napisa da će biti u septembru na Smolući i “da dodjem, da promijenim potpis na forumu” (koji glasi: Bože, molim te, daj da ulovim ribu o kojoj ću moći da pričam cijeloga života, a da ne lažem!).
Na žalost, desilo se što se desilo, i nama je ostalo čuvati uspomenu na našeg Austrijanca, našeg Siegija.
Na forumu je predloženo da takmičenje/druženje koje se održava na ovom jezeru bude u pomen našem Austrijancu, i 24., 25., i 26. 09. će biti održan memorijalni Kup posvećen našem Siegiju.
Prijave za ovaj Kup, za koji se nadamo da će prerasti u tradiciju, možete poslati na info@bistrobih.ba, a sve druge detalje možete pročitati na forumu na OVOM LINKU
A septembar je, Siegi…makar na ovaj način…bićemo skupa.
Bistro, Austrijanac!

Pročitajte i:   USR 'Bioštica' i Ribomaterijal 'Stream Tackle': Poziv na 8. Stream Fishing Cup - Bioštica 2024 na rijeci Bioštici

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.