Najnovije vijestiTakmičenja

Internacionalni kup “Sarajevo 2010”

Tradicionalno međunarodno takmičenje u lovu ribe udicom na plovak koje organizuje Udruženje sportskih ribolovaca “Sarajevo 1906” • Ekipno najbolji gosti iz Ptuja (Slovenija), pojedinačno Ermin Hadžić iz U.S.R. “Sarajevo 1906”
U organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca  “Sarajevo 1906”, na ribarskoj stazi Drivuša kod Zenice, u subotu 02.10. 2010. godine,  održan je tradicionalni Internacionalni KUP “Sarajevo 2010”, na kojem je učestvovalo 11 ekipa iz Sarajeva, Jablanice, Vogošće, Žepča, Zenice, Mostara, Jajca, Tešnja, Negotina, Čačka i Ptuja.
Ribari su se takmičili u lovu ribe udicom na plovak na stazi Drivuši na rijeci Bosni. Bila je ovo prilika da se sportski ribolovci u subotu i nedelju druže na rijeci Bosni i u Sarajevu.
Takmičenje je proteklo u sjajnoj atmosferi, uz prisustvo brojnih ribara i gostiju iz sportskog ribolova Kantona Sarajevo i drugih gradova naše zemlje.
Na ribarskoj stazi Drivuši u subotu okupili su se sjajni ribolovci koji su zabilježili odličan ulov. Najuspješniji ribar ovog takmičenja bio je
Sarajlija Ermin Hadžić, član U.S.R. “Sarajevo 1906”, sa 6770 poena. Drugi je Marijan Vrečar iz Ptuja, sa 4210 poena, a treći Budimir Drago iz Žepča sa 4180 poena.
Po sektorima najbolji su: – sektor “A”: Marijan Vrečar (Ptuj), Ragib Pilav (Tešanj) i Franc Čuturić (Mostar). Sektor “B”: Ermin Hadžić (Sarajevo), Miroslav Milojević (Čačak) i Stane Žitnik (Ptuj). U sektoru “C” najbolji su: Drago Budimir (Žepče), Amer Kovačević (Jablanica) i Semir Ćosić (Vogošća).
U ekipnom plsmanu prvo mjesto zauzela je ekipa Ptuj Gastro iz Slovenije, drugi su ribari iz Jelaha – Tešanj, a treće mjesto pripalo je ekipi SRD Vogošća.
Dobro sam se pripremao za ovo takmičenje, a i sportska sreća je bila na mojoj strani, pa sam bio najbolji na ribarskoj stazi, kaže pobjednik” – internacionalnog kupa u ribolovu Ermin Hadžić.
Svečano proglašenje pobjednika i podjela nagrada, medalja i pehara, obavljano je u restoranu Rimski most kod Ilidže. Zatim je uz zajedničku večeru nastavljeno druženje uz kulturno zabavni program.
Ismet Bajrović


Pročitajte i:   Pobjeda ekologa: Nakon 10 godina poništena koncesija za hidroelektranu na Neretvi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.