Naši šampioni u Australiji – R.K. “Bistro” Sydney

Dana 24.Oktobra 2010. godine, održano je ribarsko takmičenje u Sydney Metro Diviziji “Gary Chapman Memorial Open Day Championships”, posljednje u ovoj sezoni.
U skoro nemogućim uslovima za normalan ribolov, vjetrom sa juga do 50 km na sat i kišom bez prestanka, samo su uporni i hrabri izašli na vodu.Prije ovog, zadnjeg takmičenja, R.K. “Bistro” nalazio se na drugom mjestu u SMD sa zaostatkom od 310 poena (31 kg ribe) iza prvoplasiranog RK AFA Concord.Hrabrošću, upornošću i znanjem uspjeli su članovi kluba stići i prestići razliku u bodovima i pobijediti u konačnom plasmanu za ovu sezonu.
Dva tima “Bistra” u sastavu: Elvis i Ermin Beširević, Senad Škiljo, Esad Tukić, Fikret Kolarić, Mirsad Bošnjak, Ivan Pacek i Hazim Ljubljanac, ulovili su 50 riba koje su vagale 37,4 kg.(420 poena).
Posebno su se istakli Senad Škiljo sa 6,80 kg ribe i trofojem za najvećeg sejmona te posebno Ivan Pacek sa 24,60 kg ribe i sa trofejima najveće snepe(zubatca), fletheda, lederdjaketa, murvonga, sarđent bejkera i najviše ulovljenih različitih vrsta riba i finalno
najuspješniji takmičar pojedinac pobijedivši sve učesnike takmičenja. Planirani cilj kluba za ovu godinu premašen je u najvećoj, nepredviđenoj mjeri.
Ostvaren je najveći uspjeh kluba u njegovoj sedmogodišnjoj historiji.Osvojeni su svi mogući trofeji u Sydney Metro Diviziji.
Prva mjesta u timskoj seniorskoj, juniorskoj i sabjuniorskoj konkurenciji, kategorijama pojedinaca: najboljeg seniorskog ribara Fikret Kolarić, najboljeg veterana Mirsad Bošnjak, najbolja u ženskoj konkurenciji Šejla Ljubljanac, najbolji junior Jasmin Ljubljanac i najbolji subjunior Šejla Ljubljanac. Prezentaciona noć Sydney Metro Divizije koja će se održati 20.novembra u kuglaškom klubu Marubra, bit ce u znaku ribarskog kluba Bistro i to će biti najveći doprinos našeg kluba u dijaspori za dan državnosti naše domovine Bosne i Hercegovine.
Još jednom da pomenemo sve one koji su doprinijeli ovom velikom uspjehu u društvu ribolova u Sydneyu, NSW i Australiji:
Fikret, Dženana i Meho Kolarić,
Mirsad Bošnjak,
Esad Tukić,
Senad Škiljo,
Adnan i Ajša Čahodarević,
Meho Čamdžić,
Ivan Pacek,
Ermin, Elvis, Haris, Amel i Enes Beširević,
Hazim, Jasmin i Šejla Ljubljanac.

Pročitajte i:   Одржано 27. првенство РС у „Лову рибе удицом на пловак 2021.“

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.