Najnovije vijestiOstale vijesti

Tko smije loviti ribu na Buškom jezeru?

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije napravilo je ribarsko gospodarsku osnovu za Buško jezero, a u pripremi je i raspisivanje natječaja za davanje koncesije na riblji fond jezera.

Budući da je trenutno HEP jedini korisnik vode iz Buškog jezera, od ovoga poduzeća je tražena suglasnost kako bi riblji fond uopće mogao biti predmet koncesije. Ovom suglasnošću bi se isključila mogućnost da potencijalni koncesionar na riblji fond tuži Vladu HBŽ zbog štete nastale, recimo zbog nedostatka vode u jezeru uslijed ispuštanja vode.“, rekao nam je resorni ministar Stjepan Matković, dodajući da je bio raspisan i natječaj za dodjelu ribolovnog prava za izlov ribe na Buškom jezeru.

Kada govorimo o ribolovnom pravu, ono se odnosi na udičarenje, to jest na izlov ribe u sportsko rekreacijske svrhe. Ribolovci tada mogu uloviti određenu količinu ribe propisanu zakonom o slatkovodnom ribarstvu“, izjavio je ministar Matković.

Od dvije pristigle prijave samo je jedna zadovaljavala propisane uvjete, a to je prijava pravne osobe “Voda riba sport Buško jezero” iz Tomislavgrada.

Pročitajte i:   Obavještenje: Promjena termina održavanja Prve lige SRS BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.