U.G. Bistro!: Aktivnosti u proteklom i narednom periodu

Zbog nastupanja zabrana ribolova za pojedine vrste riba, uobičajenog izraza “završetka sezone” (mada je za mnoge ribe ribolov i dalje dozvoljen), utihnula je i realizacija nekih ideja, te su one prolongirane za proljeće.
Tokom ovog perioda do proljeća, one će se preciznije uobličiti i izvršiti priprema na terenu.
Veliku stvar su uradili naša trojica članova koji su trenutno u inostranstvu – Nedim Drljević, Rusmir Fajković i Suad Drkić su donirali 9 kompletnih setova za mušičarenje (štap, rola, šnjura, predvez…) i 6 kompleta alata za vezanje muha sa stativom.
Pored toga će, do proljeća, skupljati materijal za vezanje, a već imaju spremljeno dosta tog materijala – od konaca do pera, krzna, ljepila, lakova, očiju, i t.d. Ukupna vrijednost donacije naših kolega je oko 600 eura.
Sve ovo je namjenjeno za školu mušičarenja koja je u fazi pripreme, gdje će polaznici biti i mali ribolovci, ali i stariji koji žele naučiti ovu tehniku ribolova i vezanje mušica.Detalji o realizaciji ove škole će biti objavljeni u narednom periodu.
Ovaj period smo iskoristili i za animiranje ribolovaca, ali i Udruženja na saradnji u realizaciji projekta “Ribolovački časopis”.
Tako su u proteklom periodu potpisani Protokoli o saradnji na časopisu sa: Eko-Sport Šićki Brod ; USR “Sarajevo 1906” Sarajevo ; USR “Glavatica” iz Jablanice ; SRD “Klen” Banovići.
Sa istim ovim Udruženjima su potpisani i Sporazumi o saradnji na zajedničkim projektima, a takav Sporazum je potpisan i sa SOS – Dječija sela BiH.
Očekujemo javljanje još par Udruženja kojima smo poslali pozive, a ovo je otvoreni poziv svim ostalim Udruženjima u Bosni i Hercegovini koji žele biti aktivni sudionici realizacije Ribolovačkog časopisa,  da se jave na mail bistrobih@gmail.com
Formu Sporazuma i Protokola možete preuzeti na linkovima ispod, ispuniti ih, potpisati i ovjeriti, te ih poslati na adresu:
Udruženje građana “Bistro!” (za Kapo Senada), Azize Šaćirbegović 16, 71000 Sarajevo
a nakon naše ovjere, isti će vam biti proslijeđeni na vašu adresu.

Pročitajte i:   Sve je manje neretvanske jegulje, a bez nje nema pravog brudeta

Protokol o saradnji na Ribolovackom casopisu
Sporazum o saradnji izmedju dva Udruzenja

Bistro!

2 thoughts on “U.G. Bistro!: Aktivnosti u proteklom i narednom periodu

  • 13. Decembra 2010. at 22:19
    Permalink

    BISTRO DONATORI SVAKA CAST ,,

  • 14. Decembra 2010. at 01:44
    Permalink

    Vrlo pohvalna inicijativa od donatora i upucujem im najljepse zelje i zahvalnost.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.