Nešto se čudno dešava, a 2012. je sve bliže

Nakon prvog čudnog masovnog pomora oko 1000 ptica u gradu Beebe, u američkoj saveznoj državi Arkansas, potom pomora oko 100.000  riba u rijeci blizu Ozarka istoj američkoj državi, pomora ptica u američkoj državi Louisiana – u mjestu Pointe Coupee, pomora ptica u Švedskoj prije 4 dana, desio se i novi, čudni pomor rakova na plaži Thanet u engleskom Kentu i riba  u saveznoj državi Maryland, objašnjen preniskom  temperaturom vode.Ovo obrazloženje je jedino realno-moguće od svih “upotrijebljenih” – ptice “uletile” u vatromet pa ih to pobilo, oluja, letile do umora (i sve tempirane da cijelo jato iste sekunde ugine od umora !?), kamiondžija zgazio cijelo jato (moguće, samo ako je cestom išao “damper” iz kakvog površinskog kopa)…ili nam se bliži 2012. godina?
Slijedi posljednja vijest o pomoru rakova  i riba

Stravične poruke prirode?
Svi u šoku zbog masovnog pomora rakova i riba

Novi stravični prizori šokirali su svijet. Nakon ptica koje su u Sjedinjenim Državama i Švedskoj mrtve padale s neba, na obalu u Engleskoj more je iznijelo desetke tisuća mrtvih rakova, a u Marylandu mrtvih riba.

Na plažu Thanet u engleskom Kentu more je izbacilo desetke tisuća uginulih rakova. Prema rezultatima istrage tamošnje Agencije za zaštitu okoliša uzrok ugibanja rakova je iznimno niska temperatura mora. Ovo je treća godina zaredom da se na engleskim obalama pojavljuje veliki broj uginulih rakova.
U međuvremenu se u Sjedinjenim Državama dogodio masovni pomor ribe, ovoga puta

Pročitajte i:   USR 'Neretva 1933': Pad vodostaja rijeke Neretve ugrožava mrijest autohtone mekousne pastrmke i ostalih vrsta riba

u saveznoj državi Maryland. Vlasti također sumnjaju na naglu promjenu temperature vode, dok je ekološka katastrofa manje vjerojatna mogućnost. Oko dva milijuna riba izbačenih na obalu Chesapeake Baya bit će prepušteno plimi i divljim životinjama, javlja HRT.
Podsjetimo, u proteklih tjedan dana svijet su šokirale ptice koje su mrtve padale s neba. Nakon gradića Beebe u Arkansasu, gdje je palo oko 5000 uginulih ptica, uglavnom kosova, istu sudbinu doživjelo je i stotinu vrana u središnjoj Švedskoj.
Veterinari još ne znaju o čemu je riječ.

httpv://www.youtube.com/watch?v=CknHiQFkfAA

httpv://www.youtube.com/watch?v=K5rcONAJq1Y

One thought on “Nešto se čudno dešava, a 2012. je sve bliže

  • 6. Januara 2011. at 22:57
    Permalink

    Ma smio bih glavu dati da je u pitanju ljudski faktor, samo sto ovi nesto kriju i ne zele da javnost sazna o kakvim se eksperimentima radi. Mozda probe nekog hemijskog oruzja za masovno unistenje pa vjetar odnio na pogresnu stranu. Nisu se drzali uputstva “Rokni ga niz vjetar i sto dalje od djece!” Opet ponavljam ljudi su najvece stetocine i jedini uzrok unistenja savrsenog prirodnog balansa. Zato nam se priroda sveti poplavama, erupcijama vulkana, zemljotresima …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.