Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Održana godišnja skupština USR “Glavatica” Jablanica

Dana 30.01.2011.godine održana je redovna godišnja izvještajna skupština USR “Glavatica” Jablanica . Na navedenoj skupštini učešće je uzeo 21 od ukupno 28 delegata i članova upravnog odbora pa je ista mogla nesmetano raditi i donositi punovažne odluke. Pored delegata i članova upravnog odbora prisutno je bilo i nekoliko gostiju, članova udruženja.

Svi izvještaji (izvještaj o radu, finansijski izvještaj te izvještaj o radu ribočuvarske službe) su nakon kraće diskusije jednoglasno usvojeni, kao i predloženi planovi za narednu godinu (plan rada i plan budžeta).

Najviše polemike bilo je vezano za Konkurs za dodjelu ribolovnih voda koji je prije nekoliko dana raspisan od strane Ministarstva poljoprivrede HNK, a o čemu je članstvo informisano. Ovo udruženje je uredno i blagovremeno prikupilo svu potrebnu dokumentaciju i prijavilo se na Konkurs za dodjelu voda aplicirajući za vode ribolovne zone IV (opština Jablanica).  Pored toga, poučeni lošim iskustvima drugih kantona, ribolovci s pravom strahuju da bi vode na području Jablanice mogle biti dodjeljene nekom privatniku koji sigurno neće brinuti o ribljam fondu niti će ulagati napora na suzbijanju protuzakonitog ribolova kao što je to do sad činilo ovo udruženje. Šta je tu je, na nama je samo da čekamo rasplet situacije i da se nadamo da će ovo udruženje ponovo dobiti vode na korištenje i nastaviti svoj rad.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo F BiH u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije

Iako ova skupština nije bila izborna, zbog podnošenja neopozive pismene ostavke dosadašnjeg predsjednika skupštine Kovačević Armina, pristupilo se izboru novog.  Na insistiranje prisutnih da obrazloži svoju odluku, dosadašnji predsjednik skupštine je istakao da se nemože složiti sa postupcima pojedinih članova uprave udruženja koji su protivni Statutu, svojatanju zajedničkih uspjeha udruženja od strane pojedinca te sa novčanim nadoknadama pojedinim članovima uprave iako je finansijska situacija u udruženju loša. Zbog toga je, nakon donošenja takve odluke  i pored upozorenja da je prema članu 34.  statuta rad članova upravnog odbora volonterski, napustio sastanak upravnog odbora . Pored insistiranja prisutnih da nastavi sa obavljanjem navedene funkcije Kovačević je ostao pri svom stavu tako da je za novog predsjednika skupštine jednoglasno  izabran Teletović Ajdin.

Pored toga dosadašnji član upravnog odbora Bešić Emrudin nije mogao dalje obavljati navedenu funkciju jer je predsjednik OO Stranke za bolju budućnost BiH, a prema statutu lideri političkih partija i predsjednici njihovih opštinskih organizacija ne mogu biti članovi upravnog odbora. Na njegovo mjesto jednoglasno je izabran Kovačić Hasan.

Pročitajte i:   Koalicija za Sanu: Čista Sana je naš imperativ

Na kraju, dosadašnji predsjednik skupštine Kovačević Armin se još jednom  zahvalio svima na dosada ukazanom povjerenju, novoizabranom predsjedniku skupštine i članu upravnog odbora, kao i čitavom udruženju  zaželio uspješan rad sa napomenom da će i dalje nastaviti pomagati rad udruženja u skladu sa svojim mogućnostima.

BISTRO sa željom da vode opštine Jablanica i dalje ostanu u rukama ovog udruženja i svih ribolovaca u BiH, jer to uistinu zaslužujemo!

One thought on “Održana godišnja skupština USR “Glavatica” Jablanica

  • Bistro,čestitam novoizabranom Predsjedniku Skupstine i novon clanu Upravnog odbora na izboru.
    Nadam se da cemo ovu godinu gledat na kraju kao uspjesnu sa dobivenim koncesijama i vecim clanstvom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.