Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

U Trebinju otvorena ribolovna sezona

TREBINjE – Tradiconalnim masovnim zabacivanjem udica u vode Trebišnjice, te kuvanjem ribljih kotlića, u subotu je u mjestu Lastva kod Trebinja otvorena ovogodišnja ribolovna sezona na svim rijekama i jezerima kojima gazduje Sportsko-ribolovno društvo iz ovog grada.

Svečanosti je prisustvovalo više ribolovaca i zaljubljenika u ribolov iz Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji su se sa prijateljima iz Trebinja u druženju i ribarenju proveli cijeli dana.

Predsjednik Sportsko-ribolovnog društvu Trebinje Mićo Ninić izjavio je da je posljednjih mjeseci u vode Trebišnjice ubačeno oko 100.000 komada konzumne, te mlađi kalifirnijske i potočne pastrmke.

U vodama Trebišnjice može se uloviti i som, šaran, kao i još neke riblje vrste kojima se ne poribljavaju vode,ali koje prolaze kroz branu. Ribari su na početku ovogodišnje sezone zapalili 76 mreža koje su pronađene u vodi u vrijeme zabrane ribolova, kao i tridesetak paranglara na dužini od oko 50 kilometara kojima gazduje trebinjsko društvo.

U Sportsko-ribolovnom društvu ističu da je zahvaljujući finasijskoj pomoći opštine Trebinje i Hidrolektrana na Trebinjšnjici u mjestu Lastva, uz Trebišnjicu, napravljena ribarska kuća, a slijedi gradnja i bungalova u kojima će se skupljati svi sportski ribolovci iz opštine i drugih regija i država, kako bi razmjenjivali iskusta i družili se.

Pročitajte i:   Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale - Kiseljak/Busovača 2024

Bungalovi će moći da se iznajme, kako bi svi zainteresovani zaljubljenici u ribolov i prirodu mogli da uživaju u ljepotama rijeke Trebišnjice.

Ribari su počeli da se okupljaju oko ribareve kuće, kuvajući riblje kotliće kako bi bili spremni za prve goste. Ribarima su se pridružili i lovci iz udruženja “Leotar”, nadmetajući se sa svojim kolegama u majstorijama u kulinarstvu.

Među ribarima bila je i Dana Marić, sedamdesetosmogodišnja Trebinjka, jedina žena koja se bavi ribolovom u Hercegovini skoro 40 godina i kojoj je, kaže, voda najbolji prijatelj, a od svih rijeka u BiH najdraže joj je “zabaciti” u vode Trebišnjice, gdje je riba i najslađa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.