Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

“Neretva 1933” dobila koncesiju na području HNŽ-a u trajanju od 10 godina

Jedinstveno udruženje sportskih ribolovaca u Mostaru “Neretva 1933”, koje broji oko 1500 ribolovaca, dobilo je koncesiju na korištenje ribljeg fonda rijeke Neretve na području HNŽ-a u trajanju od 10 godina. Ovo udruženje ima zadatak u tom razdoblju brinuti o rijeci Neretvi, a u idućih nekoliko dana trebali bi i službeno potpisati ugovor s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a.
Od tajnika udruženja sportskih ribolovaca u Mostaru “Neretva 1933”, Ivana Lovrića, Dnevni list doznaje kako će nakon potpisivanja ugovora uslijediti i izdavanje dozvola za ribolov.
U travnju počinje sezona ribolova, točnije 1. travnja, i trajat će do 1. studenoga. U idućih desetak dana krenut ćemo s izdvajanjem dozvola za ovu sezonu. Cijene dozvola bit će iste kao i prošle godine, odnosno iznosit će 100 maraka za seniore. Umirovljenici i invalidi dozvole za ovu sezonu platit će 50 maraka, dok dozvola za djecu do 14 godina košta 25 maraka”, kazao je Lovrić.
Istaknuo je kako će od iduće godine za sve ljubitelje ribolova koji žele dobiti dozvolu biti obvezno polaganje ribičkog ispita.
Polaganje ribičkog ispita zakonom je propisano još 2005. godine, mi smo odlučili ove godine odgoditi isto, ali zasigurno će od iduće godine biti obvezno za sve osobe koji žele dobiti dozvolu za ribolov”, kazao je Lovrić.
Kad je u pitanju krivolov, Lovrić, koji je ujedno i voditelj ribočuvara, kazao je kako su u proteklih gotovo 8 mjeseci, otkad se šest ribolovnih sekcija ujedinilo u jedinstveno udruženje ribolovaca, podnesene 123 kaznene prijave.
Mi smo dosad podnijeli 123 prijave, jedan dio prijava podnesen je protiv osoba koje su uhvaćene u krivolovu, odnosno koje su lovile u vrijeme lovostaja, dok se drugi dio prijava odnosi na osobe koje smo uhvatili u lovu, a da nisu imale dozvolu za isti’‘, kazao je Lovrić za Dnevni list.
Istaknuo je i kako udruženje ima planove za iduće razdoblje koji podrazumijevaju uređenje ribarsko-čuvarske službe, borba protiv ribokrađe, poribljavanje rijeke, te uvođenje sportsko-turističkog ribolova.

Pročitajte i:   USR 'Bioštica' i Ribomaterijal 'Stream Tackle': Poziv na 8. Stream Fishing Cup - Bioštica 2024 na rijeci Bioštici

7 thoughts on ““Neretva 1933” dobila koncesiju na području HNŽ-a u trajanju od 10 godina

 • Naročito “JEDINSTVENO”
  Naročito ” 1500 ČLANOVA”
  Naročito “123 PRIJAVE”

  Ali zato nije naročito:
  1. Prodaja mekousne pastrmke od strane ribočuvara na pijaci
  2. Nekontrolisani izlov glavatice i prodaja iste u Konjic( u svari: Kontrolisani )
  3. krivolov čitave zime na Neretvi
  4. Masakr na Buni ( u stvari, lažem, njih 19 nije lovilo zimus, kako kaže predsjednik Sekcije Blagaj )

  Daj Bože da uspiju sačuvati Neretvu. Ako samo bude ikakvih naznaka da im je cilj borba protiv krivolovaca i zagađivača, imaće podršku svih pravih ribara. Međutim, strah me je da više nemaju šta čuvati.
  U Pjevca, u Čapljini, na vodama nema ni žabe. Baš ga briga, barem mu ne trebaju ribočuvari.
  U Stocu, Bregava, nema ni žabe.
  Na Ramskom jezeru, u Čuljka, možete naći još samo kedera.
  U Nikole, Neum, također nema ni žabe.
  Ali, Vesna Pinjuh je njima dala vode.

  Zato ih nije dala u Konjicu.
  Zato ih nije dala u Jablanici.
  Au Mostaru ih nije dala onima koji su uspjeli napraviti red na vodi. Valjda Hrvati iz prave “Neretve” nisu pogodni kao oni iz “Neretve 1933”.

  Zaključak: Vode nije dala Bošnjacima nigdje, ali ni nepodobnim Hrvatima. zaokružila HERCEG – BOSNU.

  Čuješ li ti ovo ZIJATE MUŠIĆU. Svemu si ti kriv. ti i onaj ZELA iz Blagaja.

  BISTRO PRAVIM RIBARIMA

 • myran-josip pjavac

  Prijatelju,Damire,nevalja prozivati druge ljude ni u kakvom kontekstu,pogotovu bez argumenata u rukama….ljubomora i zloba su opasne stvari,tako da je bolje baviti se običajnim stvarima,nego insinuirati svašta…..Lijepi pozdrav svima,i ne skrivati se …malo ih je koji o ribolovu ,ukupno,mogu kompetentno pričati….a pogotovu o insinuaacijama o Bošnjacima i Hrvatima….prijatelju,što je previše,previše….spustite se malo…Bistro ljudi…..Josip Pjevac

 • Ovo je sramota šta se piše i što se imenuju ljudi,bez ikavih realnih argumenata…jednostavno nije vrijedno komentara…čista ljubomora i zavist….i ja ću se potpisati…JOSIP PJEVAC

 • šeha - Jablanica

  treba upoznat sve ribolovce da je u članku greška, jer su koncesije dobivene za Neretvu u Zoni općine Mostar, dok za općine Jablanica i konjicpravo za upravljanje ribljim fondom još niko nije dobio.

 • Pozzz Lale

 • Pa fino pise HNŽ…..a to je koliko ja znam Čapljina, Čitluk, Jablanica, Konjic, Mostar, Neum, Stolac, Prozor-Rama, Ravno…..

  Bas me zanima kako ce ovi iz Mostara u Konjicu ili Jablanici kontorlisati vodu……

 • A zbog čega se ovo udruženje još nije oglasilo protiv izgradnje mini hidroelektrana na rijeci hercegovačkoj ljepotici rijeci Buni kojom gazduje??? Jeste li to kupljeni od strane političara koji zele da grade centrale i unište ušće Bune pa šutite smradovi iz udruženja????

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.